(FOTO, VIDEO) U Istri otvorena najluksuznija ACI marina – vez 25.000, a noćenje 6.000 kuna!

Samo hotel je investicija teška 600 milijuna kuna. Tu neke sobe stoje i do 900 eura za jedno noćenje

Pred Rovinjem, a time i Hrvatskom, je neko novo vrijeme. Otvorena je najluksuznija i potpuno obnovljena ACI marina uz koju se veže i najelitniji hotel na Jadranu.

Svjetski ekskluziv na turističkoj i nautičkoj karti svijeta već je prepoznat pod nazivom turistička zona Monte Mulini. To je i najveća investicija u povijesti ACI-ja u koju je uloženo više od 150 milijuna kuna. Nad marinom čija je obnova trajala dvije godine uzdiže se obnovljen novi Grand hotel Park.

U Rovinju je bio RTL-ov reporter Boris Mišević.

Mišević je kazao kako s ovim Rovinj definitivno postaje ultimativna lokacija elitnog turizma. Nova predivna marina, novi predivan, novi, najveći hotel i to sve pored samog centra starog grada.

“Ono što je najbitnije dakako je marina. ACI ima dvije marine, ova je najnovija, najmodernija i najveća. Ono što je najbitnije – ova marina može primiti najveće brodove, mega jahte koje su velike do 100 metara. To su oni brodovi koje viđate u Monacu i Monte Carlu. Može primiti puno više brodova od 35 metara. Ovo je najveća privatna turistička investicija u Hrvatskoj. Samo hotel je investicija teška 600 milijuna kuna. Tu neke sobe stoje i do 900 eura za jedno noćenje”, rekao je Mišević.

Istaknuo je kako je ovo samo početak ulaganja u elitni turizam u Hrvatskoj, barem kada govorimo o Rovinju. Predsjednik vlade još uvijek se još uvijek tamo nalazi. Došao je s nekoliko ministara.

“Rekao bih da je zadovoljan jer ovdje se radi, kada govorimo o ACI marini, o državnoj tvrtki koja dobro posluje, financijski je stabilna, uložila je 150 milijuna kuna u ovu marinu. To je tvrtka koja je prije imala probleme, a sada cilja na one najjače i goste s najdebljim novčanicima. Plenković je ovdje bio zadovoljan, a bio je zadovoljan i predsjednik Uprave ACI marine kada je predstavljao ovaj projekt”, smatra Mišević.

“Prije je prosječna dužina plovila u ovoj marini bila 11 metara, danas je 17, to je taj iskorak. Na godišnjoj razini možemo imati i brodove do 35 metara što je u odnosu na prije značajno povećanje, a s druge strane u tranzitu možemo imati i plovila do 100 metara bez ikakvih problema. Ja ću vrlo skromno se izraziti, ovu marinu možemo pozicionirati bilo gdje u Europi, bilo gdje u svijetu i mislim da se nitko neće posramiti nje”, kazao je predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić.

Na kraju sezone ćemo vidjeti hoće li dolazak najbogatijih gostiju u Rovinj još malo povećati dolaske i noćenja u Rovinju, koji je i sam po sebi uvijek pri vrhu turističkih mjerenja u Hrvatskoj.

Boris Mišević

Više u VIDEOPRILOGU:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari