‘Medicinska sestra’ dr. Jusupa uletjela u ordinaciju dok se snimao prilog RTL-a, izveo ju policajac

Nakon pritužbi pacijenata i druge inspekcije u siječnju, HZZO je s dr. Jusupom odlučio raskinuti ugovor

Ministarstvo zdravstva reagiralo je na nazapamćen slučaj ordinacije obiteljske medicine u Obrovcu te poslalo inspekciju kako bi utvrdila sve okolnosti.

Podsjetimo, pacijenti su prijavili ordinaciju Gorana Jusupa u Obrovcu, njegov način rada kao i način rada njegove medicinske sestre za koju se ispostavilo da uopće nema završenu medicinsku školu.

“Moj je zaručnik rekao da dođete popodne u ambulantu”, kazala je medicinska sestra, ali do poslijepodnevne smjene navodna medicinska sestra se predomislila te kazala da liječnik neće razgovarati s novinarkom RTL-a.

“Nema ona medicinsku školu”

Specijalist obiteljske medicine koji 22 godine radi u Obrovcu tvrdi da je 25-godišnju ženu zaposlio kao spremačicu, ali da joj je sada dao otkaz. Dok se snimao prilog RTL-a, a kada je novinarka upitala liječnika je li svjestan da djevojka ima veliki problem, ona je uletjela u ordinaciju iz koje ju je potom izveo policajac.

“Čak sam je primio da doseli kod mene u stan. Ja sam joj želio pomoći da mi barem pobriše išta po radnom prostoru. Ništa drugo. Nema ona školu medicinsku, Bože sačuvaj. Mene to ništa ne šokira”, kazao nam je specijalist obiteljske medicine Goran Jusup te dodao kako sestra nije radila medicinske poslove.

“Ne, ne, ona ništa nije medicinski radila jer ona to ne zna, to sam ja radio”, rekao je Jusup.

“Mi smo samo prijatelji, ništa drugo”

“Veronika je 2008. upisala kod nas srednju školu za zanimanje prodavač, mislim da je prvu godinu uspješno odradila, a kasnije je u drugoj godini prekinula školovanje. Kasnije koju školu je završila stvarno ne znam”, kazao je ravnatelj Srednje škole Obrovac Jurica Ćurko te kazao da u Obrovcu nije završila srednju školu.

Doktor Jusup tvrdi i da je pogrešno interpretirano da su oni i u intimnoj vezi. “Ona se tako predstavlja da je ona meni žena, cura, zaručnica, ne, ne, ne. Mi smo samo prijatelji, ništa drugo”, rekao je Jusup.

Ovaj je liječnik u posljednjih je pola godine izgubio 900 od 1300 pacijenata. Iako su ranije bili zadovoljni s njim, neki su ga i tužili. “Tužio sam ga, napisao pismeno zašto prelazim i sve… I rekli su mi ovdje u HZZO-u da oni sve znaju”, rekao je Marin iz Obrovca.

Njegova bivša medicinska sestra koja je s njim radila više od dva desetljeća, kaže, da su nekad bili dobar tim i imali zadovoljne pacijente, ali ona je lani iz osobnih razloga odlučila otići u mirovinu. “Ne znam ni sama koji detalj da vam opišem kad je njemu krenulo loše, on vam to može sam opisati kad je krenulo i ostali koji su primjećivali”, kazala je bivša medicinska sestra dr. Jusupa Ruža Bašić.

Liječnica koja radi u susjednoj ordinaciji i u Obrovcu već četvrt stoljeća, sada ima oko 2200 pacijenata. Neki su se prebacili iz susjedne ordinacije. “Ne slažem se da je ovdje loše ni živjeti ni raditi. Ovo je jedna jako dobra i lijepa sredina, ljudi su sasvim korektni. Ja smatram da nitko od nas, barem do sad, nije imao nikakvih ozbiljnijih problema”, kazala je dr. Branka Zubak Marić.

HZZO raskinuo ugovor, Jusup tvrdi da će i dalje raditi

Nakon pritužbi pacijenata i druge inspekcije u siječnju, HZZO je s dr. Jusupom odlučio raskinuti ugovor s krajem travnja. “Sad ću dalje raditi i to je to. Mogu raditi privatno. Ja sam zvao svog odvjetnika i on će poduzeti nešto”, kazao je dr. Jusup.

Ministarstvo zdravstva u međuvremenu je odlučilo poslati još jednu inspekciju u Obrovac.
Nikolina Radić
Foto: RTL

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari