(FOTOGALERIJA) Predsjednica u trodnevnom posjetu otocima: Turneju počela misom i procesijom na Rabu

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Procesiju rapskim ulicama i misu u nekadašnjoj rapskoj katedrali predvodio je umirovljeni krčki biskup mons. Valter Župan

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je u gradu Rabu sudjelovala u procesiji “Rapski križ”, a potom i na misi u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije i tako započela trodnevni posjet otocima u Primorsko-goranskoj županiji, tijekom kojega će obići Rab, Lošinj, Susak, Unije i Cres.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Procesiju rapskim ulicama i misu u nekadašnjoj rapskoj katedrali predvodio je umirovljeni krčki biskup mons. Valter Župan.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednica je nakon mise izjavila da je prvi put sudjelovala u toj procesiji te da joj je drago što će u tri dana obići tri veća otoka u Primorsko-goranskoj županiji i neke manje. Dodala je da će prije sezone obići i Krk i druge otoke.

“Ova procesija je doista fantastična, vrijeme nas je poslužilo, osjeća se taj duh zajedništva. Kako je meni sutra rođendan, koje više ne brojim, ipak je to trenutak za zahvaliti majci i ocu za sve što su učinili ze mene i drago mi je da sam to mogla danas učiniti ovako u srcu i iz srca tijekom mise i da je jedna od molitvi bila upravo za obitelji, za roditelje za djecu, za demografiju u Hrvatskoj – dakle, jedan sjajan početak posjeta otocima”, kazala je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović za Hinu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Tijekom nedjelje, predsjednica je obišla zgradu u koju će biti smješten područni Dom za starije na Rabu, a potom i Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab, koja je uključena u županijski projekt energetske obnove zgrada škola.

Zgrada u kojoj će biti smješten područni Dom za starije. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vrijednost radova na školi je 4,74 milijuna kuna, dok je za radove na Područnoj školi Barbat izdvojeno 1,2 milijuna kuna.

Predsjednica će posjetiti i županijsku Psihijatrijsku bolnicu Rab u koju je Županija u zadnjih 18 godina uložila gotovo 74 milijuna kuna. Bolnica je najveći poslodavac na otoku Rabu, s gotovo 250 zaposlenika.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Nikola Grgurić, Kolinda Grabar-Kitarović, Zlatko Komadina.
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon Raba, predsjednica će u nedjelju poslijepodne u Malom Lošinju posjetiti nedavno otvoreni Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja vrijedan 3 milijuna kuna, koji je financiran kroz europski projekt Mala barka, a u kojem je Primorsko-goranska županija vodeći partner.

Posjet se nastavlja sutra na Lošinju, a potom na Susku, Unijama i Cresu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari