MILA POMAŽE NORI: ‘Najveća želja joj je da prohoda, da u parkiću može biti ravnopravna s ostalom djecom’

Nevjerojatna humanost koja je digla cijelu Hrvatsku na noge nastavlja se i dalje!

Dio novca koji su hrvatski građani skupili za liječenje Mile Rončević uplaćen je na račun djevojčice Nore Kuserbanj koja boluje od spastične cerebralne paralize.

Nora ima stopostotnu invalidnost donjih ekstremiteta, ali se nada da će jednog dana moći sama hodati! Zaklada ‘Nora Šitum’, na čijem je računu ostalo gotovo pet milijuna kuna, na njezin je račun uplatila 811.600 kuna.

Svaki je korak za ovu djevojčicu zaraznog osmijeha jednak čudu. Ali njezini roditelji već znaju da se – čuda događaju.

Nora je nedonošče, rođena je tri mjeseca ranije sa spastičnom cerebralnom paralizom.

Terapiju treba ponavljati da bi uspjela

“Rečeno je da bi Nora uvijek imala problema s motorikom i da je potrebno ići na terapije”, kaže nam Norin tata Denis Kuserbanj.

Klasična terapija nije imala učinka pa su krenuli na robotsku u privatne poliklinike. Već nakon dva cikusa liječenja od po tri mjeseca, napredak je itekako vidljiv. Ali terapiju treba ponavljati da bi uspjela.

“Za tri mjeseca nas ispadne 120 do 150 tisuća kuna. HZZO ne pokriva ni lipe, ništa, nula bodova. Nego smo bili prisiljeni prikupljati novac preko humanitarne akcije”, govori Norina mama Martina Bijonda.

Novac, koji bi ovoj djevojčici koja vas osvoji na prvi pogled, ostvario jedinu želju:

“Najveća želja, ne samo moja, nego i Norina je da prohoda. Da jednog dana u parkiću i igralištu može biti ravnopravna sa svom djecom, što je najveća želja”, ističe Norin tata.

A onda – još jedno čudo. Od viška novca prikupljenog za Milu Rončević koja je na liječenju u Americi, Zaklada ‘Nora Šitum’ je na zahtjev Ministarstva demografije i Grada Zagreba malenoj Nori uplatila 811 tisuća kuna.

“Noge su mi se odrezale”

“Noge su mi se odrezale jer nisi ti svjestan koji je to novac. Nisi svjestan da se to događa tebi. I u mojoj glavi je odmah bilo preračunato za koliko će terapija Nora taj novac imati”, ističe Norina mama.

Novac će biti dovoljan za godinu dana liječenja. I zato su Norini roditelji beskrajno zahvalni svima koji su donirali novac, ali i malenoj Mili za koju Nora sprema posebno iznenađenje.

“A jel se ti veseliš tome kaj bum ja prohodala?”

“Pa ne znam još, razmislit ću si. Jesmo rekli da ćeš joj nacrtati čestitku, da ona brže… -Ozdravi. – I vrati se svojoj kući.”

Mila je po svoj san – da živi – otišla na drugi kontinent. Nora je samo korak do svog – da napravi svoj prvi korak.

“A jel se ti veseliš tome kaj bum ja prohodala?”

“Pa naravno da se veselim.

“I ja isto.”

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari