(FOTO&VIDEO) JESTE LI ZNALI? Nabujala rječica Čičavka pretvara Grobničko polje u jezero mistične ljepote!

Obilne kišne padaline ovih dana uzrokovale su velik porast vodostaja Rječine ali i mnogih manjih rječica i ponornica u našem kraju

Jedna od njih je i Čičavka koja  se formira u rječicu samo u kišnim razdobljima, a stanovnicima grobničkog područja poznata je po svojoj „hirovitosti“ ujesen i u proljeće. Naime, zbog obilnih kišnih padalina ujesen formira se Čičavka pa voda preplavi okolna područja pretvarajući Grobničko polje u poveće jezero kojim gotovo da možete ploviti čamcem! To je pojava poznata stanovnicima toga kraja koji podučje izlijevanja i zovu Jezero.

Isto tako u proljeće, kada se topi snijeg, grobnička rječica s Platka preko Podhuma do Grobničkog polja upije također poveće količine vode i također zna iznenaditi izlijevanjem u Jezero.

Naš suradnik danas se zatekao na Grobničkom polju gdje je kamerom zabilježio nesvakidašnje vizure koje oduzimau dah svojom ljepotom. Pogledajte!

grobnik-cicavka2 grobnik-cicavka-4 grobnik-cicavka-3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari