(FOTO&VIDEO) PARIZ U KOCKICAMA: Ispod Eiffela se vijori zastava od 550 metara kvadratnih!

Foto: Iva Benić

Sve je više kockica u Parizu, a hrvatski navijači su počeli sa zagrijavanjem u fan zoni podno Eiffelova tornja

Ostalo je još samo nekoliko sati do prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Na Parku prinčeva, gdje Vatreni u 15 sati igraju protiv Turske, očekuje se oko 13.000 navijača u kockicama.

Hrvatski navijači su već počeli sa zagrijavanjem za utakmicu, a pokorili su i najpoznatije mjesto u Parizu – Eiffelov toranj.

Podno njega su razvukli sada već slavnu zastavu s Eura iz Poljske i Svjetskog prvenstva u Brazilu , koja se prostire na 550 metara kvadratnih. Iako je zastava nekad imala 750 kvadrata, navijači su je morali smanjiti zbog težine u avionu. Kako kažu, višak su ostavili lokalcima u Brazilu za uspomenu.

Francuska policija je čak na pet minuta zaustavila promet u četiri trake ispred Eiffela, kako bi navijači uspjeli razvuči zastavu.

pariz zastava

Za razliku od ruskih i engleskih huligana, hrvatski navijači sa svojim današnjim protivnicima ispijaju pivo, a Parizom se ore navijačne pjesme.

Premda je francuska policija utakmicu između Hrvatske i Turske označila jednom od najrizičnijih u prvom dijelu Europskog prvenstva, dva sata prije početka utakmice situacija oko Parka prinčeva je sjajna i bez incidenata.

Dobro raspoloženje hrvatskih i turskih navijača nije pokvarila niti dosadna kiša koja se spustila nad glavni francuski grad i prema prognozi trebala bi padati cijeli dan.

“Niti kiša nam ne može pokvariti raspoloženje, vatreni sigurno pobjeđuju”, kazala je skupina hrvatskih navijača iz Osijeka.

U gradu i oko stadiona, posebno dragog za hrvatske navijače nakon što su ‘vatreni’ na njemu 1998. osvojili broncu protiv Nizozemske, vidjeli smo mnoštvo automobila ukrašenih kockicama, pregršt hrvatskih zastava, ali i daleko više turskih.

Prema prognozama domaćina, na Parku prinčeva bi trebalo biti oko 13,000 hrvatskih navijača te oko 20,000 Turaka. Kapacitet stadiona je 48,700 gledatelja, no dio kapaciteta je zauzela UEFA za svoje potrebe.

Hrvatski i turski navijači zasada zajedno pjevaju i zabavljaju se. Nadglasavaju se pjesmom, srećom ne i šakama, baš kao što je to bilo i u Beču uoči četvrtfinalnog ogleda na EP-u 2008. godine kada je Turska slavila nakon drame u produžecima i izvođenja jedanaesteraca. Hrvatski navijači najglasnije pjevaju ‘Lijepa li si’.

“Sada je vrijeme za osvetu. Beč je velika trauma za sve hrvatske navijače, nadam se kako ćemo im uzvratiti uvjerljivom pobjedom”, dodao je Ivan iz Zagreba.

Cijelu situaciju oko stadiona i na svim frekventnim mjestima u gradu prati francuska policija. Nakon nereda u Marseille i Nici, Francuzi su poručili kako će odgovor osiguranja na bilo kakav oblik nasilja biti brz i efikasan.

“Na svim utakmicama će biti postrožene mjere opreza. Nakon onoga što se dogodilo u Marseilleu, više ne smije biti propusta u osiguranju, a odgovor na bilo kakav oblik nasilja mora biti brz i efikasan”, izjavio je voditelj Nacionalnog odjela za borbu protiv huliganizma Antoine Boutonnet.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari