Franka napokon može u vrtić, ali samo uz posebne uvjete!

Umjesto pet dana u tjednu Franki je najprije dozvoljeno da pohađa vrtić samo dva dana

Djevojcica Franka od četvrtka će ipak moći pohađati vrtić svih pet dana, ali uz opservacijski ugovor na tri mjeseca. Odlučilo je tako vrtićko povjerenstvo što svakako predstavlja korak unaprijed, no Frankina borba ovdje ne završava.

Podsjećamo, petogodišnjoj Franki iz Križevaca, kako smo nedavno izvještavali, onemogućen je odlazak u vrtić jer nosi naočale i ima strabizam. Upravo je to odgovor koji je Frankina majka dobila nakon što je stručni tim vrtića procijenio da je Franka “dijete s posebnim potrebama”.

Umjesto pet dana u tjednu Franka je najprije dobila dozvolu da pohađa vrtić samo dva dana. Tako Franka dva dana tjedno ide u gradski vrtić Križevci, a tri dana u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iako nije dijete s posebnim potrebama.

Franka ne može u vrtić ‘jer nosi naočale i ima strabizam’: Tko joj i zašto koči normalno djetinjstvo?

Majka djevojčice rođene prijevremeno – u 27. tjednu trudnoće, koju se mora pratiti do osme godine, ali bez ijedne dijagnoze, znači zdrave djevojčice, poručila je kako će se boriti za svoju Franku. Tražila je ponovno razmatranje odluke stručnog tima vrtića tražeći da se njezinom djetetu omogući pohađanje vrtića svih pet dana u tjednu.

“Imam dokumentaciju od Goljaka, od Rebra, od svih doktora koji nju prate da je ona spremna za redovan vrtić, u svemu je ulovila svoje vršnjake”, ispričala nam je nedavno Frankina majka koja se obratila pravobraniteljici za djecu, čiji je Ured odmah reagirao i poručio da će slučaj istražiti.
Vijesti.hr
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari