ISTRAŽUJU SE PRIJAVE

Frizeri prijavljuju moguće posljedice covida kod klijenata: ‘Osjetila sam kako mi uho gori, otpadali su mi slojevi kože!’

Foto: olours of Turkey/Unsplash

Iako koriste iste boje za kosu, reakcije nakon preboljenog covida kod nekih su klijenata brutalne

Frizeri u dijelovima Velike Britanije prijavljuju da neki njihovi klijenti, koji su preboljeli koronavirus, nakon bojanja kose imaju ozbiljne alergijske reakcije poput osipa i opeklina unatoč tome što koriste istu boju kao i prije.

Znanstvenici s Imperial Collegea u Londonu zbog svega navedenoga istražuju može li covid promijeniti naš imunološki sustav na taj način, piše BBC.

Britanska udruga koja zastupa frizere i kozmetičare upozorava sve zaposlene u tim strukama da obavezno provedu dodatne testove (tzv. patch test) kako bi izbjegli moguće sudske postupke i to na način da se na kožu zalijepe flasteri s alergenima, a test se očitava nakon 48 i 72 sata.

VIDEO DANA: 

Iako već deset godina koristi istu boju za kosu, Gemma, koja je preboljela covid-19, imala je snažnu reakciju na alergološkom testu. Iz njezina frizerskog salona kažu kako su im već četiri klijenta imala isti problem otkako su započeli provoditi alergološko testiranje.

S testiranjima u tom salonu počeli su kada su čuli za brojne prijave iz drugih salona.

“Dan poslije testa osjetila sam kako mi koža iza uha gori, a kako je vrijeme prolazilo, stvar se samo pogoršavala… Doslovce su mi otpadali slojevi kože”, izjavila je Gemma.

“Ovo nije izolirani incident i zato su testiranja u mom salonu obavezna”, kaže Gemmina frizerka Stacey Klein za BBC., prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari