JOŠ OD 2015.

Gates je ‘predvidio’ dolazak pandemije, a sada upozorava na još dvije velike prijetnje čovječanstvu

Foto: Facebook/Bill Gates

Ovo nije jedina pandemija koja će nas zadesiti – bit će ih još, ali ćemo biti spremniji na njih

Milijarder Bill Gates godinama je upozoravao da bi se mogla dogoditi smrtonosna pandemija. Sada poziva na prijetnje bioterorizmom i klimatskim promjenama, prenose Vijesti.hr.

Gates se prošlog tjedna pojavio na YouTube kanalu Veritasium Dereka Mullera, gdje su ga pitali o posljedicama pandemije.

“Jedna su klimatske promjene. Svake godine uzrokovale bi i veći broj preminulih od onoga koji bismo imali u ovoj pandemiji ”, rekao je suosnivač Microsofta. “Također, povezano s pandemijom, nešto je o čemu ljudi ne vole puno pričati, a to je bioterorizam – odnosno, činjenica da svatko tko želi nauditi čovječanstvu to može napraviti stvorivši virus u laboratoriju”, rekao je Gates.

Godinama prije nego što je koronavirus “dotukao” svijet, Gates je upozorio da vlade nisu spremne za pandemiju. “Svijet nije spreman za globalne pandemije”, rekao je 2014. godine, prenosi cnbc.

Bit će još pandemija

U TED TALKu iz 2015. godine pod nazivom “Sljedeće izbijanje virusa? Nismo spremni “, Gates je rekao da je virus koji uzrokuje pandemiju gori od novog rata. Kod Dereka Mullera nedavno je dodao kako ovo nije jedina pandemija, odnosno kako će ih biti još. Ipak, nakon Covida-19 mogla bi se povećati spremnost na epidemije. Više od 107,44 milijuna slučajeva koronavirusa zabilježeno je širom svijeta  s najmanje 2,35 milijuna smrtnih slučajeva, prema podacima prikupljenim sa Sveučilišta Johns Hopkins.

Gates je na kraju rekao da bi tek desetina umrlih slučajeva (od ovih koje imamo) bila dopustiva nakon godinu dana pandemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari