UNATOČ CJEPIVU

Gates smatra da bi kafići trebali biti zatvoreni još četiri do šest mjeseci! ‘Povratak u normalu tek 2022.’

Foto: Facebook/Pixsell

Gates je upozorio da će postojati rizik od vraćanja virusa ako SAD ne pomogne drugim zemljama da se riješe Covida

U gostovanju na CNN-u suosnivač Microsofta Bill Gates kazao je da će povratak u normalan život biti moguć tek od 2022., bez obzira na velike napore koji su učinjeni u razvoju cjepiva.

Kafiće i restorane zatvoriti na pola godine

Gates, koji je već donirao ogromne svote za cijepljenje, ustvrdio je da bi SAD do ljeta 2021. mogao biti u puno boljoj poziciji nego sada, ali to još uvijek neće značiti povratak u normalu.

Naime, Gates je upozorio da će postojati rizik od vraćanja virusa ako SAD ne pomogne drugim zemljama da se riješe Covida i ako stope cijepljenja u SAD-u ne budu visoke.

Izjavio je i kako smatra da bi većina ugostiteljskih objekata u SAD-u trebala ostati zatvorena narednih četiri do šest mjeseci, kao i da bi trebalo i dalje zabraniti javna okupljanja. Samo poštivanjem svih mjera može se suzbiti zaraza i moguć je povratak u normalu kroz 12 do 18 mjeseci, rekao je Gates.

Osvrnuo se i na prijelaz vlasti u SAD-u koja bi mogla otežati distribuciju cjepiva.

“Prijelaz vlasti to komplicira, ali nova administracija je voljna osloniti se na stvarne stručnjake, a ne napadati te stručnjake”, kazao je Gates.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari