GDJE JE NESTALA LJUDSKOST? Ostala zaglavljena u prozirnom liftu, nitko joj nije pomogao sat vremena!

Foto: ilustracija

Iako je lift u tom objektu proziran i trgovina u podrumu je bila puna kupaca i zaposlenika, 48-godišnjoj Mirni nitko nije pomogao

Osječanka Mirna Šarac ostala je zaglavljena u liftu Robne kuće Doma u Donjem gradu punih sat vremena i nitko joj nije u tom vremenu pomogao, koliko god je zapomagala, piše Glas Slavonije.

Iako je lift u tom objektu proziran i trgovina u podrumu je bila puna kupaca i zaposlenika, 48-godišnjoj Mirni nitko nije pomogao od ulaska u lift u 15:40 do 16:48 sati.

Tek je nakon sat vremena jedan čovjek s djetetom u kolicima pokušao konaktirati nekog iz trgovine o tome što se dogodilo. Ni to nije pomoglo već je morala zvati supruga koji je pozvao majstora u Domu.

“Kad sam vidjela da ne mogu izići iz lifta, lupala sam na vrata i odmah je došao taj ljubazni čovjek s djetetom rekavši kako ide po nekoga da me spasi. Tražila sam bilo kakav broj za hitne intervencije u unutrašnjosti dizala, no nisam ga našla. Nakon dvadesetak minuta nazvala sam mobitelom kćer u Rijeku koja je potom zvala centralu Konzuma u Zagreb. Ondje su obećali alarmirati Konzum u Domi, no ništa se i dalje nije događalo. Nitko nije prišao liftu u kojem sam zapomagala unatoč tomu što sam kroz staklo gledala u kupce i zaposlenike Konzuma. Apsurdno, u jednom je trenutku prišla blagajnica i upozorila me da stvaram buku dok udaram po vratima. Rekla mi je kako se zna da sam u liftu i mirno se vratila na svoje radno mjesto”, ispričala je svoje ružno iskustvo Mirna Šarac.

Doma, Osijek
Doma, Osijek

Nakon 40 minuta na njezin je poziv u podrum Dome došao njezin suprug. Voditeljica smjene tada joj je rekla da su zvali majstora koji bi joj trebao pomoći. Portir koji je također navodno bio obaviješten o događaju, kaže, njezinom je suprugu rekao kako nije mogao pozvati majstora “jer je nešto radio na krovu, što nije mogao prekinuti”. Njezin je suprug na kraju sam kontaktirao majstora. Neobjašnjivo je ignoriranje i “kilavo” rješavanja problema produžilo boravak naše sugovornice u dizalu na više od sat vremena.

“Sreća je što sam imala mobitel i signal. Da je na mojem mjestu bio netko tko boluje od astme ili ima slabo srce, ili malo dijete, ne usudim se ni misliti kako bi prošao! Unutra je bilo vruće, nisam imala ništa za osvježenje, a i strah je učinio svoje, osjećala sam da bih se mogla onesvijestiti. Nakon što su me oslobodili iz lifta, voditeljica smjene u Konzumu rekla mi je kako ne može objasniti zašto su se svi, uključujući i nju, tako ponijeli, ostavivši me samu, bez konkretnog objašnjenja. Naime, da je samo netko, osim čovjeka s djetetom na početku moje agonije, u tih sat vremena došao i rekao mi da se ne sekiram, da pomoć dolazi, bilo bi lakše, mogla bih se pokušati smiriti. Ovako sam se osjećala da ću zauvijek ostati unutra. Nevjerojatno je da je moguće lupati iz sve snage sat vremena na samo pola metra od ljudi i da baš nitko ne reagira. Šokirana sam i razočarana potpunom odsutnosti empatije”, poručila je Šarac.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari