GLAMUR STAROGA RIMA: U petak i subotu Antički dani na ostacima rimskog Fulfinuma kraj Omišlja

U petak 15. srpnja te u subotu 16. srpnja među ostacima rimskoga grada Fulfinuma iz 1. stoljeća, na lokalitetu Mirine kraj Omišlja održat će se deveta po redu manifestacija – Antički dani

Autentično slavlje antičkih vremena oba dana započet će već u 11 sati. U petak će se, naime, tijekom dana pripremati odojak u medu i janjci na ražnju a bogata antička trpeza do punog će izražaja doći sa svečanom večerom u više sljedova koju priprema restoran Rivica. U subotu će se na ražnju okrenuti vol pripremljen na antički način, s mirisnim travama, tako da će gosti oba dana uživati svim čulima.

ANTICKI PRESS 1

Prilikom najave Antičkih dana na Fulfinumu načelnica Općine Omišalj, mr. sc. Mirela Ahmetović istaknula je: – Antički dani donose jedan poseban šarm u ovo naše moderno doba i, dakako, lokacija na kojoj se Antički dani održavaju u tome igra ključnu ulogu. Vjerujem da će ove godine taj naš povratak u povijest biti još upečatljiviji s obzirom da se slavlje odvija i danju. Koristim priliku da pozovem sve da nam se pridruže u našim Antičkim danima i da na trenutak zaborave sadašnjost te se prepuste jednom lijepom dijelu naše prošlosti.

DANI ANTIKE 2016

Organizator Antičkih dana je Turistička zajednica Općine Omišalj koja je ove godine pripremila još jedan novitet: ulaznica za dvodnevnu manifestaciju bit će kupnja antičke keramičke čaše u kojoj će posjetitelji moći degustirati različite antičke napitke i pića, a kasnije ju zadržati kao uspomenu na jednu od najprepoznatljivijih manifestacija Općine Omišalj.

Kao i svake dosad, i ove će godine manifestacija Antički dani biti prepuna zanimljivih sadržaja kojima će se oživjeti starorimsko doba: toge, tunike, antička vina i piva, glazba tog vremena, žongleri s vatrom, ulični svirači, antički zanati i borbe gladijatora te mnoštvo ostalih kostimiranih Rimljana različitih profesija i staleža.

image003

Procjenjuje se da će tijekom dvije srpanjske večeri, u programu Antičkih dana uživati između 1500 i 1800 posjetitelja.

ANTICKI PRESS 3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari