DOBRA VIJEST

Glavni epidemiolog NZZJZ-a PGŽ-a: U PGŽ nema lokalne transmisije virusa

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

O epidemiološkoj slici u našoj Županiji danas je u izjavi medijima govorio i glavni epidemiolog NZZJZ-a PGŽ-a Dobrica Rončević

Istaknuo je kako je epidemiološka slika u Primorsko-goranskoj županiji vrlo dobra i pod kontrolom. „Nemamo ozbiljnih slučajeva lokalne transmisije osim sporadično. Uglavnom je riječ o kontaktima oboljelih koji su već bili u samoizolaciji“, istaknuo je Rončević.

Osvrnuo se i na povećan broj testiranja na koronavirus, koji se, osim u Rijeci, od prošlog tjedna obavljaju i na Cresu i Lošinju, a od ovog tjedna i na Rabu i Krku.

„S testiranjima smo premašili naše kapacitete i radimo u maksimalnom pogonu, sve kako bismo ispunili zahtjeve pojedinih zemalja koje od svojih sugrađana koji su na godišnjem odmoru izvan granica svoje države pri povratku traže test na koronavirus. Taj napor potreban je i poželjan kako bismo našim turistima zajamčili i osigurali sigurnost u našoj zemlji, time čuvamo kredibilitet naše turističke destinacije“, rekao je Rončević.

Dodao je kako je situacija sa zarazom koja je prošli tjedan “probila” u Dječji vrtić Matulji, kada je zaražena jedna odgojiteljica, a nekolicina djece, odgojitelja i spremačica stavljeno u samoizolaciju u potpunosti pod kontrolom i okončan je rizik od daljnjeg širenja zaraze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari