GLAVNI ODBOR SDP-A Zatražen opoziv Davora Bernardića, Zlatko Komadina pristao biti v.d.?

Foto: Ilustracija (Nel Pavletić/Pixsell)

U Bernardićevu govoru dominirala je kritika HDZ-a i njihove vlasti, ponovno izostala bilo kakva natruha samokritike

Obraćanjem predsjednika stranke Davora Bernardića počela je sjednica Glavnog odbora SDP-a, na čiji bi se dnevni red moglo staviti i pitanje unutarstranačkog referenduma o povjerenju aktualnom vođi. U njegovu govoru dominirala je kritika HDZ-a i njihove vlasti, ponovno izostala bilo kakva natruha samokritike.

Među ostalim, pričao kako su u HDZ-u spremni “s nekim mangupima iz naših redova” održavati vlast. Veli da je ključni zadatak stranke vratiti povjerenje građana u institucije, u predstojećem vremenu “moramo pokazati da imamo snagu, viziju i cilj kako napraviti bolju i pravedniju budućnost za sve građane ove zemlje”.

Na sjednici su i suspendirani članovi vodstva stranke Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić. Kako doznajemo, navodno je i 35 potpisa da se u dnevni red uvrsti pitanje opoziva Bernardića i imenovanja Komadine v.d. predsjednika.

Tijekom pauze na sjednici Glavnog odbora SDP-a predsjedništvo će odlučiti o prijedlogu da se u dnevni red uvrsti prijedlog o opozivu Bernardića, uz koju bi se uvrstio i prijedlog da Zlatko Komadina na 12 mjeseci postane v.d. predsjednika u kojem vremenu mora pripremiti stranku za europske i predsjedničke izbore.

Navodno je deset članova predsjedništva za uvrštenje, a stavi li se to na dnevni red potrebna je dvotrećinska većina u glavnom odboru da se smijeni Bernardića.
Vijesti.hr / Petar Panjkota

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari