GLAVNI ODBOR SDP-a: Inicijativa za opoziv Bernardića propala!

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a propao pokušaj rušenja Bernardića

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a nije uspio pokušaj uvrštenja točke dnevnog reda o opozivu Davora Bernardića sa čela stranke jer nije bilo dovoljno glasova za uvrštenje te točke na dnevni red. Od ukupno 87 članova Glavnog odbora, za odluku je glasalo 38 članova, a da bi ‘prošla’ bila su potrebna 44 glasa.

O tome je trebalo raspravljati stranačko predsjedništvo u stanci sjednice Glavnog odbora, međutim, Bernardić je odbijao sazvati predsjedništvo pa je točka o opozivu pokušana članovima Glavnog odbora biti uvrštena u dnevni red, ali ih nije bilo dovoljno.

Riječ je o zahtjevu gradonačelnice Zlatara Jasenke Auguštan Pentek koja je izvijestila da ima 35 potpisa za pokretanja postupka za opoziv Bernardića, a imenovanjem Zlatka Komadine v.d. predsjednikom stranke do izborne konvencije.

Navodno je za takvu odluku bilo čak 10 članova Predsjedništva SDP-a, a i Komadina je navodno pristao biti v.d. predsjednik SDP-a do izvanredne konvencije.

Prije toga, obraćanjem predsjednika stranke Davora Bernardića počela je sjednica Glavnog odbora SDP-a. U njegovu govoru dominirala je kritika HDZ-a i njihove vlasti, ponovno izostala bilo kakva natruha samokritike.

Među ostalim, pričao kako su u HDZ-u spremni “s nekim mangupima iz naših redova” održavati vlast. Veli da je ključni zadatak stranke vratiti povjerenje građana u institucije, u predstojećem vremenu “moramo pokazati da imamo snagu, viziju i cilj kako napraviti bolju i pravedniju budućnost za sve građane ove zemlje”.

Na sjednici su i suspendirani članovi vodstva stranke Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić.
.
Akcija rušenja Bernardića navodno je bila rezultat dogovora dviju glavnih struja koje su bile za njegov odlazak sa čela stranke.

Vijesti.hr / Petar Panjkota

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari