ŠTO SE DOGODILO U MAKEDONIJI?

Glavni tužitelj u Skoplju o smrti Denisa Tota: ‘Traga se za čovjekom koji je započeo i prvi zadao udarac’

Za RTL je komentirao i je li u slučaju hrvatskog rukometaša riječ o pokušaju zataškavanja okolnosti smrti

Tuga i svijeća za Denisa Tota, ispred đakovačke dvorane, gdje je napravio prve rukometne korake.

“Što reći, žalosno, jadni roditelji”, kazao je Edi Škugor iz Đakova.

“Stvarno mi je žao zbog roditelja od malog rukometaša, i sama sam majka, nezamislivo mi je to, nadam se da će riješiti taj slučaj”, kazala je Anita Škugor iz Đakova.

Mladi rukometaš napadnut je prije nekoliko dana ispred popularnog noćnog kluba u Skoplju, izvještavaju Bojan Uranjek i Donna Diana Prčić za RTL.hr.

Policija je, nakon što je pregledala video snimke, uhitila dvije osobe, među njima i 19-godišnju djevojku. Jedna je još u bijegu – za RTL ekskluzivno priča glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski.

“Moje posljednje informacije da se još uvijek traga za čovjekom koji je započeo to. On je prvi zadao udarac rukometašu, koji se nije ni branio, a poslije je drugo dvoje udaralo ga u glavu s nogama”, kazao je Bubevski.

No, cijeli je slučaj od početka čudan. Iz bolnice su prvo tvrdili da je preminuo od srčanog udara, a to je potvrdila i policija, objasnivši Kako nije bilo vidljivih tragova nasilja. 

“Najoštrije osuđujemo sva nagađanja o transparentnosti ovog tragičnog događaja. 
Već pri samom prijemu isticali smo težinu stanja u kojem je pacijent primljen i sve pokušaje reanimacije. Nadamo se da će nadležne institucije uskoro rasvijetliti slučaj”, poručili su iz bolnice.

Tek pri obdukciji utvrđene su ozljede glave, pa se počelo sumnjati i u zataškavanje slučaja. Dodatno je to potpirilo nagađanje o navodnoj vezi vlasnika noćnog kluba i ravnatelja bolnice.

“Mislim da nije bila nikakva namjera zataškati sve, uopće. Samo splet okolnosti. Mislim da je bila loša medicinska procjena i stojim pri tome”, tvrdi pak Bubevski.

Denisov prijatelj i suigrač Domagoj Perlić, koji je trener RK Đakovo, je šokiran.

“Uvijek spreman pomoći, uvijek za zafrkanciju sa svojim specifičnim smislom za humor. Bio je poseban i čovjek i pravi sportaš, odličan rukometaš. Denis nikad nije bio incidentan tip ne vjerujem da je ikakvu tučnjavu i započeo”, tvrdi Perlić.
 
Trojcu koji je ubio mladog rukometaša prijeti od 5 do 20 godina zatvora. Mala je to utjeha za jedan prerano skončan život, izvještavaju Bojan Uranjek i Donna Diana Prčić za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari