RIJETKA NUSPOJAVA

Glumica nakon cijepljenja AstraZenecom dobila moždani i jedva preživjela; Izrezali su joj dio lubanje

Foto: GoFundMe

„Liječnici su joj morali ukloniti veliki dio lubanje kako bi smanjili pritisak u mozgu“, objavljeno je

Australska glumica borila se tjednima za život na intenzivnoj njezi nakon što je pretrpjela moždani udar uzrokovan rijetkom nuspojavom zgrušavanja krvi nakon cijepljenja protiv covida AstraZenecom.

Melle Stewart (40) primila je prvu dozu cjepiva 24. svibnja u Londonu, gdje živi sa suprugom i glumcem Benom Lewisom.

No, dva tjedna kasnije probudila se s čudnim osjećajem na desnoj strani tijela.

Dok je pokušavala ustati iz kreveta, srušila se i hitno je prevezena u bolnicu, gdje joj se stanje ubrzo pogoršalo – bila joj je parlizirana desna strana tijela, a izgubila je i sposobnost govora.

„Liječnici su joj morali ukloniti veliki dio lubanje kako bi smanjili pritisak u mozgu“, objavljeno je na stranici GoFundMe gdje su njezini suprug, prijatelji i rodbina pokrenuli akciju za prikupljanje sredstava za njezinu dugotrajnu rehabilitaciju i liječenje.

Pet tjedana na intenzivnoj se borila za život 

Melle je provela tri tjedna u induciranoj komi na respiratoru nakon što je doživjela težak moždani udar, uzrokovan dvama velikim ugrušcima u glavnim žilama u mozgu.

Nakon što je gotovo pet tjedana provela boreći se za život na intenzivnoj, započela je rehabilitaciju, prije nego što je 8. rujna prebačena u specijaliziranu bolnicu u Londonu, prenose RTL Vijesti.

Glumica koja nikada prije nije bila u bolnici, sada uči kako govoriti, hodati i pomicati desnu ruku i šaku, a ostat će u bolnici do 2022. godine dok se nauči prilagoditi svom novom životu.

I dalje uzima lijekove protiv zgrušavanja i napadaja i trebat će daljnju operaciju kako bi joj u lubanju ugradila titansku ploču koja bi zamijenila dio koji je uklonjen.

„Teško je povjerovati da netko tako živahan kao Melle, koja je radila na pozornicama diljem svijeta i snimila brojne audio knjige, sada ponovno uči hodati i govoriti. Izdržala je, ali njen se život zauvijek promijenio“, kazao je brat njezinog supruga, Alexander Lewis, prenosi Daily Mail.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari