NEMILE SCENE U BOLNICI

Nakon makljaže na Hitnoj: Dvoje teško ozlijeđenih; Dvojica napadača uhićena?

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Dva muškarca teže su ozlijeđena u okršaju koji je bezuspješno pokušala spriječiti medicinska sestra

Nemile scene na zagrebačkom Rebru u jutarnjim satima, pred pacijentima i osobljem hitnog prijama – masovna tučnjava.

Dva muškarca teže su ozlijeđena u okršaju koji je bezuspješno pokušala spriječiti medicinska sestra, pa je još jednom otvoreno pitanje sigurnosti u bolnicama.

Više u VIDEOPRILOGU:

Burna noć u najvećoj bolnici u državi! Oko tri sata ujutro na hitnu pomoć, u pratnji prijatelja, dolazi mladić slomljene čeljusti. I prije nego su ga liječnici počeli pregledavati, ulijeće skupina muškaraca koju su mu te ozlijede i napravili. Medicinska sestra skriva ga iza paravana, ali oni nasrću na njegovog prijatelja. Nogama su ga mladiti toliko da mu je pukao i kralješak.

“Nastradao je taj čovjek mladi, jako. Dakle, on ima ozbiljne ozljede glave tako da smo krenuli s jednim pacijentom, sad imamo dva, a od osoblja nitko nije, srećom, ozbiljnije nastradao”, kazao je pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Zagreb Ivan Gornik.

Sve se odvijalo pred očima uplašenih pacijenata. Čula se i vriska djece jer se i dječja hitna služba nalazi svega nekoliko metara dalje. Na gornjim katovima su bolnički odjeli. Malo tko se u bolnici noćas nije probudio.

“Mi smo imali nasilnog ponašanja ovdje, uglavnom pojedinaca ili manjih grupa. Ovo je bio kao organizirani napad.”

Napad se nakon hitne nastavio ispred bolnice gdje je u automobilu čekala prijateljica ozlijeđenih mladića. Zaštitar, kažu djelatnici, nije mogao puno toga uraditi protiv znatno brojnije, agresivne skupine mladića. Nije ovo prvi put da se u bolnicama ovako nešto događa.

2019. jedna je mladić u bolnici Dubrava prijetio sestrama i liječnicima i naposlijetku aktivirao vatrogasni aparat.

Iste godine u bolnici Jordanovac obitelj preminulog pacijenta je demolirala odjel i napadala liječnike i sestre. Zato zahtijevaju zaštitu.

“Ono što bi trebali učiniti je, i ono što je naš sindikat već u više navrata zahtijevao  i tražio od institucija, a to je da se donese zakon o priznavanju statusa medicinskih djelatnika kao službene osobe. Mislim da bi to bilo dobro zato što bi ipak onda napadi na službene osobe, na zdravstvene djelatnike kao službene osobe bili tretirani drugačije”, jasno će Sanda Alić iz sindikata Medicinske sestre/tehničari zajedno!

Neslužbeno doznajemo da je zagrebačka policija uhitila dvojicu napadača dok se za dvije osobe traga. Pregledavaju se nadzorne kamere, a posao im otežava i činjenica što je jedan ozlijeđeni kao i djevojka iz automobila s njima ne surađuju. Tvrde da napadače ne poznaju. Drugi ozlijeđeni u teškom je stanju i policija s njim još nije ni mogla razgovarati, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari