GOVORIO U RIJECI: Ilčić predano radi na borbi protiv Istanbulske konvencije

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ilčić je kazao da Istanbulska konvencija želi da se pitanje roda uvede u redovnu nastavu te da konvencija cilja na djecu jer odrasli već imaju izgrađeni identitet te mišljenje

Pod krinkom zaštite žena od nasilja Istanbulskom konvencijom na mala se vrata uvodi rodna ideologija, poručio je Ladislav Ilčić, koji je u ime Udruge Grozd govorio na skupu inicijative ‘Istina o Istanbulskoj konvenciji’ u Rijeci, javlja Novi list.

“Rodna ideologija, kojom se pojam roda odvaja od spola i promiče kao stvar izbora pojedinca, nema nikakvo znanstveno utemeljenje, a ni biološki žena ne može postati muškarac ili obrnuto”, istaknuo je Ladislav Ilčić, inače predsjednik konzervativne stranke HRAST i savjetnik ministrice kulture.

Ilčić je kazao da Istanbulska konvencija želi da se pitanje roda uvede u redovnu nastavu te da konvencija cilja na djecu jer odrasli već imaju izgrađeni identitet te mišljenje.

“Ide se na zbunjivanje djece kako bi se uništio spolni identitet, a rezultat će biti rastakanje tradicionalnih vrijednosti, sve manje djece i sve više razvoda brakova”, rekao je Ilčić, ponavljajući kako konvencija traži da se kultura, običaji i vjera određene zemlje podčine njenim odredbama.

Ilčić je ipak priznao da je žena ravnopravna muškarcu te se požalio da se protivnike ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti prava žena automatski proglašava pobornicima obiteljskog nasilja, piše Novi list.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views