OGORČENA GRADONAČELNICA

Građani Siska jedini moraju sami plaćati obnovu: ”Kako partijski vojnici HDZ-a misle više ikad šetati Siskom!”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Građani Siska čiji su domovi stradali u razornom potresu, prema izmijenjenom Zakonu o obnovi, jedini će u Sisačko-moslavačkoj županiji imati imovinski cenzus, a oni koji prelaze taj cenzus iz svojeg će džepa morati platiti 20 posto troška obnove. Stanovnici Petrinje, Gline i ostalih mjesta neće imati nikakav cenzus i država će im u potpunosti platiti obnovu, prenose Vijesti.hr

Evo što o tome kaže gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

“Nakon što sam vidjela medijska izvješća sa sjednice Vlade bilo mi je jasno da ministri nešto petljaju i skrivaju jer nisu objasnil zašto stradale gradove i općine dijele u neke kategorije i zašto će neke obnavljati Fond, a druge Vladin Ured za obnovu. Normalno da su skrivali što donose jer čim sam uzela Zakon o obnovi potresom pogođena područja shvatila sam da da se srame jer su Sisak stavili u istu kategoriju sa Zagrebom. To mi je potvrdio i ministar Horvat jučer kada telefonski razgovarali. Nakon 28.12. kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, desila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade!

To za Sisak znači da obnove neće biti, jer dok Zagreb sa svojim pračunom od 7-8 milijardi može isfinancirati svojih 20 posto i građani imaju motiv sufinancirati jer ipak imaju vrijedne nekretnine i vrijedne kvadrate, u Sisku Županija koja je de facto bankrotirala i zatržena je 80 milijuna, a još 40 milijuna manjka prebacuje iz godine u godinu, neće to moći, a o građanima da ne pričam. Dakle umirovljenicima ili ljudima koji žive samo od svoje plaće dio za obnovu, a mnogi su već sad opterećeni kreditima, a mnogi i ovrhom.

Nemamo nikakve šanse! Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade, no svjesna sam da Plenković i Pupovac imaju većinu u Saboru. Zanima me kako partijski vojnici HDZ-a iz Siska i SMŽ, koji će u Saboru glasati za ovo, misle više ikada šetati Siskom i pogledati ijednog Sisčana u oči!”, poručila je gradonačelnica Siska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari