NOVAC JE OSIGURAN

Grlić Radman: Gradit ćemo hrvatsku kapelicu u Betlehemu; Cijena – prava sitnica!

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ministar je naglasio da će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu

Na današnjoj sjednici vlade ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman kazao je da će se u betlehemu graditi hrvatska kapelica. Prema njegovim riječima, Ministarstvo je u proračunu osiguralo 450.000 eura za izgradnju hrvatske kapelice u Betlehemu, piše Net.hr.

“S obzirom na veliki porast broja posjetitelja Izraelu, planira se gradnja šest kapela, a nastavno na zamolbu gvardijana samostana Svetog duha franjevaca, za financijsku potporu za izgradnju kapele hrvatskih blaženika u mučenika u Betlehemu, Ministarstvo vanjskih poslova je izradilo i uputilo vladi prijedlog odluke o odobravanju istog”, rekao je Grlić Radman.

VIDEO DANA:

Hrvatski umjetnici darovat će svoja djela za kapelu

Rekao je da će hrvatska kapela biti u središnjem dijelu, a kustodija Svete zemlje je darovala teren u Betlehemu.

“Za izgradnju hrvatske kapele izdane su dozvole, izgradnja je procijenjena na 450 tisuća eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici“, kaže ministar.

Naglasio je da će kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju i međunarodnoj prepoznatljivosti i pozicioniranju Hrvatske u Svetoj zemlji i svijetu.

Sredstva osigurana u državnom proračunu

“Promatrajući povijest hrvatskog naroda, Katolička crkva je neizostavna komponenta utkana u nacionalni identitet te humanistički i kulturni razvoj hrvatskog društva. Hodočasnici u Betlehemu imat će tako prilike upoznati hrvatske blaženike i hrvatsku kulturu”, dodao je.

“Sredstva su osigurana u državnom proračunu za 2021. te u projekcijama za 2022. i 2023”, dodao je.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari