DOPRINOS PROMOCIJI

Plenković: ”Onaj tko u Betlehemu vidi našu kapelicu, kasnije bi mogao doći u Zadar”

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Zadru je dao izjavu za medije. U vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku Donjem nazočio je brifingu zapovjednika HRZ-a, zapovjednika 93. krila HRZ-a i zamjenika zapovjednika 855. protupožarne eskadrile o stanju i provedenim zadaćama.

Uz predsjednika vlade bio je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić te glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, piše Index.

“Sačuvali smo radna mjesta u Zadarskoj županiji”

Na početku je pohvalio vatrogasce za sve što su pokazali tijekom ljeta.

Pohvalio je i suradnju s jedinicama lokalne uprave u Zadarskoj županiji te je naglasio da je vlada sačuvala radna mjesta. Više od 4000 poslodavaca je koristilo vladine mjere za pomoć poduzetnicima, rekao je.

“Nastavit ćemo s projektima u svim resorima, imamo niz projekata koji se tiču samog grada. Vjerujem da ćemo nastaviti odličnu suradnju”, kaže.

“Kapelica u Betlehemu je naš doprinos promociji Hrvatske”

Novinari su ga pitali o kapelici u Betlehemu procijenjenoj na 450 tisuća eura, a čiju izgradnju će sufinancirati vlada.

“Nisam čuo da je oporba nešto govorila o kapeli u Izraelu. Mnoge zemlje imaju svoje kapele tamo, to je naš doprinos promociji Hrvatske. Sredstva za obnovu sakralnih građevina su daleko veća od ovog iznosa. Onaj tko ode u Izrael i to vidi, mogao bi iduće godine doći u Zadar”, rekao je.

Priča o Mariću je zatvorena jučer, rekao je Plenković.

“Beroš neće snositi odgovornost za rezultate cijepljenja”

“Hrvatska ima šest kanadera, jedan je na servisu. Postoji plan da se ojača ta eskadrila, a prvo treba vidjeti kad će ti avioni biti proizvedeni i ići u prodaju”, rekao je.

Novinari su pitali hoće li ministar Vili Beroš snositi odgovornost za rezultate cijepljenja u Hrvatskoj.

“Neće, budimo realni”, rekao je Plenković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari