SVE VIŠE ZLOSTAVLJANJA

Video | Grozna svjedočanstava žena u taksijima: Taksist skrenuo s rute, počeo brže voziti i ignorirao njenu viku

Jedna vožnja bila je previše za 22-godišnju studenticu iz Zagreba. Prvo je, kaže, fino razgovarala s taksistom na engleskom jeziku, a onda je uslijedio muk i skretanje s rute.

“On je onda krenuo brže voziti, onda sam uplašila i krenula sam se derati da izvoli stati. Nije me slušao uopće”, rekla je Zagrepčanka Bruna.

Brzo je otvorila vrata u vožnji. Tek nakon nekoliko pokušaja nagovaranja, zaustavio se usred seoske ceste, daleko od aerodroma kamo je trebala stići. Pobjegla je glavom bez obzira i pozvala obitelj.

“To je nekakav instinkt za preživljavanje koji se uključio u meni. Ja stvarno nikad ne razmišljam na taj način i samo sam pomislila – Ja moram izaći iz auta jer dok sam u autu ne mogu ništa napraviti za sebe da se spasim”, rekla je Bruna.

Prijavila ga je policiji koja joj, tvrdi, nije puno pomogla. Rekli su joj kako ga može tužiti, ali ona to, kaže nam, ne želi. Od taksi tvrtke dobila je ispriku i povrat plaćenih 35 kuna.

“35 kuna je stvarno ponižavajuće jer zato nešto što se moglo desiti i zato nešto što sam proživjela strah, stvarno se ne može staviti cijena na to”, rekla je Bruna.

Priču pod skrivenim identitetom dala je da se objavi na jednoj stranici na Instagramu. Potom je više od 50 djevojaka u tjedan dana ispričalo svoje jezive detalje iz vožnji. Bolt je i na to sve reagirao.

“Želimo izraziti naše žaljenje zbog navedenih incidenata i snažno osuditi bilo kakvu vrstu neprimjerenog ponašanja od strane partnera vozača. (…) Pokrenut je postupak interne istrage”, rekli su iz Bolta.

Uskoro će i nevladine udruge koje se bave zaštitom žena surađivati s tvrtkama za prijevoz.

“Radit ćemo s jednom od kompanija gdje ćemo njihovu službu za korisnike educirati na koji način održavajući komunicirati sa ženama koje se javljaju s problemima. Već smo imali druge situacije, od sveučilišta, javnog prijevoza, bolnica, ginekoloških ordinacija, samo nam ovo pokazuje koliko je problem rasprostranjen”, rekao je direktor udruge Solidarna, Ivan Blažević.

Sve za veću svijest – kako se ovakve neugodnosti više ne bi ponavljale, izvještava Donna Diana Prćić za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari