NOVA DESTINACIJA ZA VAS?

Video | Gužve prema Krku su kilometarske, po broju turista dostigao i lanjske brojke. Čime privlači turiste? Evo odgovora…

Krk je hit destinacija u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj se svaki treći turist odmara se upravo na ovom otoku. Unatoč lipanjskom minusu od četiri posto, srpanj je dostigao lanjske rekordne brojke. Gužve prema otoku i s njega su kilometarske

“Moja obitelj željela je posjetiti Hrvatsku i nakon višegodišnjeg nagovaranja, rekao sam može i stigli smo! Rezervirali smo sedam dana za četiri osobe, a košta nas oko 1200 eura. Mislim da je to jeftino, da je to dobra cijena”, kaže Harald Vorderegger iz Austrije, za RTL.

Stigli su preko agencije koja je partner hotela pa je cijena dvostruko niža nego da su danas ušetali na recepciju i napravili istu rezervaciju. Interes je velik, 95 % soba je puno, najave za ostatak ljeta su odlične.

Na Krku danas odmara 42 tisuće turista, a otok ima 60 tisuća kreveta pa mjesta ima još! Špica sezone tek počinje, vrhunac će biti početkom kolovoza. Tada na otok neće stati ni igla.

“Tu ćemo ostati pet tjedana, tu nam je baš super, zbog djece, blizu nam je more, plaža, tako da super”, kaže Daša Bavdek iz Slovenije.

Posebno se traži kampove i privatni smještaj

“Kamp je najbolji zbog, zato što smo obitelj s dvoje djece i onda je najbolje, blizu je more, blizu je plaža, velika je kućica i komfor je tu”, objašnjava Daniel Stipanović iz Zagreba.

Na otoku je 150 kreveta više no lani plus 200 novih pomoćnih ležajeva. Ovdje se nude četiri zvjezdice i 40 godina obiteljskog rada i iskustva s turistima.

“Goste uvijek dočekujemo rashlađenim pićima, znači za odlazak dobiju naše domaće maslinovo ulje, domaće vino, tako da se uvijek rado vraćaju. To je ključ uspjeha”, kaže privatna iznajmljivačica u Krku, Josipa Jurešić Ban.

U gradu Krku najviše je turista na otoku

Slijedi Baška, pa Omišalj i Njivice.

“Sviđa mi se, volim što Hrvatska ima puno pješčanih plaža, ali volim stijene, kamen, jako je jedinstveno”, tvrdi Maxima Sinski iz Poljske.

“Imam nekoliko prijatelja u Švedskoj koji su iz Hrvatske, puno se družimo, puno pričamo o Hrvatskoj pa smo ovdje ljetovali već pet puta”, dodaje Henrik Sacrisson iz Švedske.

“Vani je užasno vruće, more je toliko toplo, ali se opet može rashladiti! Ljeto stvarno ne može biti bolje”, kažu Toni i Mirta iz Desinića i Zagreba.

“Došlo nas je petorica, na 17 dana, Krk je nama super, taman je omjer mladih i starih tako da je dovoljno zabavno, a nije previše divlje, plaže su odlične”, poručuje Bojan Bundalo iz Osijeka.

Isto misli 980 tisuća turista koji su na Krku bili lani i premašili brojku od 5 milijuna noćenja. Isti rezultat očekuju i ove godine, a sve preko toga im i ne treba jer će, kažu otočani, gužva biti nepodnošljiva, a Krk izgubiti svoje čari, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari