OD RUŽNOG PAČETA DO LABUDA

Video | Hrvatski otok niže rekorde, uskoro pada i milijunto noćenje: ‘Ni Dubrovnik nam neće moći parirati’

Turisti su iznimno zadovoljni plažama na Viru jer su još uvijek divlje

U Hrvatskoj trenutačno ljetuje 900 tisuća turista, a najviše ih je u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru, no Put Vira do milijuntog putnika nova je statistika prema kojoj je upravo taj otok rekorder među pojedinačnim destinacijama, prenosi Danas.hr.

Tamo je trenutačno 34 tisuće turista, a idućih dana moglo bi pasti i milijunto noćenje, ranije nego ikada. Najviše je Hrvata, Čeha, Slovaka, Austrijanaca, Nijemaca i Mađara.

“U istom periodu prošle godine, na 15. srpnja, ove godine imamo 35 posto više dolazaka i pet posto više noćenja što je impozantna brojka. A u odnosu na prošlu godinu cijelu imamo 10 posto više i dolazaka i noćenja tako da smo uistinu zadovoljni”, objasnio je Srđan Liverić, direktor TZ Općine Vir,

U Viru je oduvijek ljetovalo puno ljudi u vikendicama, a tako je i ove godine.

Ni Dubrovnik im neće moći parirati

“Činjenica jest da Vir ima nešto više nekomercijalnog smještaja u odnosu na ostale destinacije. Svi zbrajamo komercijalna i nekomercijalna noćenja, jednostavno su to sve naši gosti”, kazala je direktorica TZ-a Zadarske županije, Mihaela Kadija.

Vlasnici vikendica ranije su ih sagradili na jeftinim parcelama, a sada ih iznajmljuju preko ljeta. Većina njih ima i stalne goste. Ni Irena Sabol, vlasnica apartmana iz Zagreba, nije sigurna zašto uvijek bira Vir za ljetnu destinaciju.

“Čak mislimo da su to poznate virske vode, virovi ili nešto treće, ali prije svega mislim da gostoprimstvo odigra veću ulogu”, rekla je.

S druge strane, Mira Milobara iz Samobora rekla je da su oni iznimno zadovoljni plažama na Viru jer su još uvijek divlje.

“Idemo malo u ulaganja, idemo pojačati sve to i ispraviti nedostatke koje otok ima, to jest sadržaje koje nema. Vjerujem da će kroz tri godine biti otok broj jedan. Ni Dubrovnik nam neće moć parirati”, objasnio je ugostitelj Josip Idžan.

Otok, koji se iz nekada ružnog pačeta nastoji pretvoriti u labuda, bez obzira na gužve, i dalje očekuje i raduje se rekordima, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari