NOVA GODINA

HAK objavio prometnu prognozu za Novu godinu: Gužve zbog turista, zabrane teretnim vozilima, Schengen!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Turisti koji će Novu godinu željeti dočekati na našoj obali, pojačan promet mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8) te u putničkim brodskim lukama, ističu

Hrvatski autoklub (HAK) objavio je prometnu prognozu za Novu godinu od 31. prosinca do 2. siječnja 2023. godine.

Kažu kako Nova godina kao i božićni blagdani pada u vrijeme vikenda pa se pojačan promet očekuje potkraj zadnjeg radnog tjedna 2022. godine.

Turisti koji će Novu godinu željeti dočekati na našoj obali, pojačan promet mogu očekivati u Istri, duž Jadranske magistrale (DC8) te u putničkim brodskim lukama. Čekanja može biti na svim graničnim prijelazima, osobito onima sa Slovenijom, Srbijom te Bosnom i Hercegovinom, kažu.

U dolasku i povratku s blagdana ipak ne očekujemo veće probleme na cestama, dodaju potom pa savjetuju prije puta provjeriti stanje na cestama kako bi se uvjerili da su vremenske prilike povoljne za putovanje.

Kažu potom da tradicionalno, odmah iza Nove godine počinje skijaški tjedan kada se očekuje veći broj vozila na graničnim prijelazima sa susjednom BiH i Srbijom, dok na onima sa Slovenijom više neće biti provjere osobnih dokumenata od 1. siječnja. To znači nesmetan izlazak i ulazak iz zemlje obzirom na pristupanje šengenskom području, govore.

Na jednom mjestu objavili su i zabrane prometa za motorna teretna vozila, a osim za Hrvatsku, objedinili su i one za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Italiju te BiH i Srbiju. Više o tome pogledajte ovdje!

U konačnici iz HAK-a kažu da je važno upozoriti kako u ovo blagdansko doba valja voziti oprezno, kako u gradskoj vožnji, gdje moramo biti susretljivi, strpljivi i bistre glave, tako i na autocestama, uz prilagođenu vožnju uvjetima na cestama, a osobito kad je vidljivost smanjena zbog magle.

Bez obzira na neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, podsjećamo sve vozače da je zimska oprema obavezna od 15. studenog na autocestama i važnijim državnim cestama u unutrašnjosti zemlje, zaključili su, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari