VREMENSKE NEPRILIKE

HAK upozorava vozače na ograničenja u prometu: ”Kolnici su skliski; Puše olujna bura s orkanskim udarima”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

HAK upozorava vozače kako se na autocesti A1, zbog prevrtanja autobusa između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba, vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat

Danas će prevladavati oblačno, ponegdje uz snijeg, osobito u prvom dijelu dana, a najmanje snijega očekuje se na sjeveru zemlje, izvijestio je Državni hidrometerološki zavod. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, a tek rijetko može pasti malo kiše – uglavnom u Dalmaciji tijekom jutra, dok će na sjevernom Jadranu biti snijega nošenog vjetrom, odnosno burom. Podno Velebita očekuje se olujna bura s orkanskim udarima, a na jugu sjeverozapadnjak. Bura će slabjeti tijekom dana.

Temperatura zraka na kopnu uglavnom će biti od -4 do 1. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša temperatura zraka većinom će se kretati od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Snijeg i susnježica u Istri

Za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti nema prohodnih cesta prema Rijeci ili Istri, a prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina, upozoravaju u ponedjeljak iz Hrvatskog autokluba.

Snijeg i susnježica padaju u Istri, Hrvatskom primorju, te većem dijelu unutrašnjosti, a u priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle. HAK upozorava na oprez. Valja napomenuti d je zabrana prometa  za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, državnu cestu DC1, staru cestu kroz Gorski kotar i državnu cestu Kapela-Žuta Lokva-Senj.

Zbog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene. Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag te Paški most.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 metara, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu i osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom. Valja dodati da je na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kod Jastrebarskog se prevrnuo autobus

HAK upozorava vozače kako se na autocesti A1, zbog prevrtanja autobusa između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba, vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat. Mole se vozači za oprez.

Prekid katamaranskih i trajektnih linija 

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije:

Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka (katamaranska linija Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar plovi bez pristajanja u luci Zapunte)

te trajektne linije:

Stinica-Mišnjak

Prizna-Žigljen

Lopar-Valbiska

Porozina-Brestoval

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari