HDZ-ov načelnik gradi fontanu koja neodoljivo podsjeća na ustaški simbol!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Objasnio je da simbol nema veze s ustaškim simbolom, nego s crkvenom arhitekturom

Zagorska općina Konjščina uskoro bi na glavnom trgu, onom doktora Franje Tuđmana trebala dobiti fontanu u obliku slova “U”. Radovi su počeli prošle godine, a svečano otvorenje novouređenog trga trebalo bi se održati 8. kolovoza, na Dan općine, pišu 24 sata.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Na čelu projekta je načelnik Konjščine, HDZ-ovac Mirko Krznar, koji je devedesetih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže.

“Ne bi se štel mešat”, najprije je poručio Mirko Krznar. Ipak, na inzistiranje da pojasni zašto se Trg dr. Franje Tuđmana uređuje fontanom u obliku slova ‘U’, objasnio da to nema veze s ustaškim simbolom, već s crkvenom arhitekturom.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

“To nije nikakav oblik slova U niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potječe iz crkvene arhitekture.
I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to i ne podsjeća na slovo U, ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopće u čemu je problem. Ne razumijem, ali to je tako. Uvijek se nađe troje, četvero nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspjeh”, rekao je Krznar ističući kako će cjelokupno uređenje trga koštati 1,5 milijuna kuna. Dio financira država, dio županija, a dio EU fondovi.

Načelnik Krznar naglasio je i da je po građevinskoj inspekciji, koja je reagirala nakon prijave zbog uređenja trga, ustanovljeno – da je sve u redu.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

“Radovi su počeli još prošle godine i nitko se dosad nije bunio. Još prije pola godine sam dobio dojavu da će krenuti napadi na mene, sve je to instruirano. Otvaramo nova radna mjesta, treba dizati plaće pa to pojedinima smeta. Ponavljam, ovo nema apsolutno nikakve veze s ustaškim simbolima”, naglasio je Krznar za 24 sata.
Vijesti.hr
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari