Proslava hrvatskog Dana državnosti u Irskoj: Delegacija Rijeke EPK 2020 u posjeti Galwayju

Izaslanstvo će prisustvovati događanjima u Dublinu i Galwayju koji će kao i Rijeka 2020. godine postati Europska prijestolnica kulture

Predstavnici Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i službeno izaslanstvo iz Hrvatske koje uključuje gradonačelnika Grada Rijeke Vojka Obersnela, predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata i rektoricu Sveučilišta u Rijeci Snježanu Prijić Samaržija, posjetit će Irsku na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Irskoj kako bi proslavili Dan državnosti Republike Hrvatske.

Izaslanstvo će prisustvovati događanjima u Dublinu i Galwayju koji će kao i Rijeka 2020. godine postati Europska prijestolnica kulture.

Galway 2020 i Rijeka 2020 zajednički su radili na nekoliko projekata uključujući projekte realizirane u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom poput Small Towns, big ideas Galwayja 2020 i 27 susjedstava Rijeke 2020 te na zajedničkom projektu Tandem Cultural Capitals, što je program suradnje koji povezuje kulturnjake Europe nudeći im platformu za umrežavanje na zajedničkim projektima pružanjem stručne i financijske pomoći.

Proslava Dana državnosti u Irskoj održat će se 26. lipnja u Muzeju irske emigracije u Dublinu. U četvrtak 27. srpnja izaslanstvo će se uputiti u Galway kako bi prisustvovalo otvaranju izložbe “Laval Nugent – ratnik i kolekcionar” u knjižnici James Hardiman, čiji je domaćin NUI Galway, a u petak će u Gradskoj vijećnici biti održan prijem za gradonačelnika Rijeke.

Kao dio posjeta Galwayu, vodstvo Galwayja 2020 će ugostiti predstavnike Rijeke 2020 i hrvatsko izaslanstvo na sastanku na kojem će se razgovarati o kulturnim vezama dvaju gradova, mogućnosti povezivanja kulturnog programa za 2020. godinu te o suradnji između lokalnih sveučilišta.

Galway

Na dva glazbena događaja tijekom posjeta Dublinu i Galwayu nastupit će i hrvatski glazbenici Zoran Majstorović (gitara, lutnja), Zlatko Volarić (sopile) i Zlatko Jurković (sopile) koji će svirati uz irske glazbenike Aindriasa de Staica (violina) i udaraljkaša Moisesa Mas Garciju.

Zadnji dan posjeta delegacija je pozvana na svečani ručak kod Gerarda Danahera, počasnog konzula Republike Hrvatske u Irskoj i predsjednika irsko-hrvatskog poslovnog udruženja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari