NEVJEROJATNO

HDZ-ov zamjenik župana na račun županije prijavio popravak Škode, a frendu ”nabrijao” Audi A4!

Foto: Pixell

U optužnici stoji da je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec prijavio popravak službenog automobila nakon prometne nesreće, dok je u stvarnosti mehaničar ‘nabrijao’ motor Audija Rosavčevog prijatelja

Romana Rosavca, HDZ-ova zamjenika sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića i kandidata za gradonačelnika Popovače na predstojećim lokalnim izborima, USKOK je optužio za sitnu, ali nevjerojatnu zlouporabu položaja i potrošnju javnog novca. Naime, kako pišu 24 sata, USKOK tereti Rosavca da je na račun Županije omogućio pojačavanje motora (“nabrijavanje”) privatnog automobila svog prijatelja i kolege Ivice Šoštarića. Šoštarić je nekoć bio šef mladeži HDZ-a u Glini, sada je zaposlenik Županije, a obojica su vjerni suradnici župana Žinića.

Umjesto popravka volana službene Škode ‘nabrijavanje’ Audija

U optužnici stoji da je Rosavec prijavio popravak službenog automobila Škode Octavije nakon prometne nesreće. Popravak volana na tom vozilu trebao je biti službeno plaćen iz proračuna županije. No, u stvarnosti tog popravka nije bilo, nego je mehaničar pojačao motor Audija A4 koji privatno koristi Šoštarić.

Sve se to dogodilo prije više od dvije godine, a slučaj je najprije istraživala policija pa zatim proslijedila USKOK-u koji je podignuo optužnicu protiv Rosavca, Šoštarića i mehaničara, piše Net.hr

“Ovaj Ured je proveo istragu protiv trojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti”, odgovorili su za 24 sata iz USKOK-a navodeći da su spomenute osobe (kojima nisu naveli imena) oštetile županijski proračun za 3900 kuna.

U imovinskoj kartici ‘prešutio’ stan u Maksimiru

24 sata pišu da je Rosavec u imovinskoj kartici zatajio i stan u zagrebačkom Maksimiru, koji prema zemljišnim knjigama ima 52 kvadrata i nalazi se na prvom katu, a ugovor o kupoprodaji sklopljen je u listopadu 2018. godine. Rosavec je u svojoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2020. godine naveo da posjeduje samo vikendicu s pripadajućim zemljištem. Ne navodi nijednu drugu nekretninu niti ikakav kredit od 60 tisuća eura, kojim je, kako stoji u teretovnici, platio stan.

Osim svoje plaće od 13.747 kuna i suprugine u iznosu od 6.500 kuna nije naveo druge prihode. No, 24 sata doznaju da Rosavec ipak ima druge prihode, jer stan koji nije naveo u imovinskoj kartici već mjesecima iznajmljuje trojici mladića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari