LAKO TAKO...

HDZ-ovac službenim autom vozio 76 km/h iznad ograničenja; Sud mu umanjenio kaznu

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Dužnosnik iz HDZ-a jurio je čak 176 kilometara na sat službenim vozilom državne agencije na cesti na kojoj je brzina ograničena na 100 kilometara na sat.

Sud ga je proglasio krivim i kaznio s 2500 kuna premda je predviđena kazna za takav prekršaj najmanje 5000 pa sve do 15.000 kuna. Kao olakotna okolnost uzeti su mu priznanje prekršaja i dosadašnja neosuđivanost, piše Danica.hr.

U službenom autu vozio 76 km/h iznad ograničenja

On je Mario Turalija (44) i u vrijeme počinjenja prekršaja, u studenome lani, bio je zamjenik predsjednika Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i inovacije, Hamag Bicro, s plaćom od oko 14.000 kuna. U srpnju ove godine imenovan je predsjednikom Uprave osječke komunalne tvrtke Unikom, prenosi Index

VIDEO DANA:

Prema presudi, on je lani u studenome oko 9 ujutro kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada upravljao osobnim vozilom zagrebačke registarske oznake izvan naseljenog mjesta, gdje je postavljenim prometnim znakovima brzina ograničena na 100 km/h, brzinom od 176 km/h.

“Dakle, kretao se brzinom koja je za 76 km/h veća od dopuštene, pa mu se izriče novčana kazna u iznosu od 2500 kuna”, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

“Iskreno mi je žao što sam počinio ovaj prekršaj”

Turalija je na ročištu zamolio suca da uzme u obzir da mu je iskreno žao što je počinio ovaj prekršaj i da dosad nije kažnjavan, a također je molio sud da uzme u obzir da mu je zbog funkcije koju obavlja u Hamag Bicrou nužno upravljanje vozilom svakodnevno.

I to vrlo često na relaciji Osijek – Zagreb budući da mu je prebivalište u Osijeku, ali često boravi u Zagrebu, dok su mu u Osijeku bolesni roditelji, pa mora često putovati. Također je molio sud da mu ublaži novčanu kaznu, koju drži previsokom, poglavito jer dosad nije kažnjavan i ima velike mjesečne izdatke.

Turalija je inače bio predsjednik osječkog HSS-a koji je s više istaknutih članova u veljači 2017. prešao u HDZ. Svojedobno je obnašao i dužnost zamjenika ministra poduzetništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari