NA BIOKOVO U JAPANKAMA

Video | HGSS ga spašavao 18 sati, on im rekao: ‘Šetam po planinama u Ukrajini u japankama’

Po tko zna koji put, Hrvatska gorska služba spašavanja je spasila Ukrajinca koji je na Biokovo otišao u japankama. HGSS-ovac Ante Kukavica otkrio nam je otkrio da je prava sreća da je na kraju ostao živ

U RTL Danas se uživo javio pročelnik HGSS-a Makarske, Ante Kukavica koji je opisao detalje akcije koja je trajala 18 sati.

“Sinoć smo dobili dojavu o mladiću koji se izgubio najprije na Biokovu, pa je prošao pored table upozorenja da se tu ne ide, pritom je još bio u japankama i završilo je kako je završilo, da ga je trebalo spašavati cijelih 18 sati”, rekao je.

Tijekom akcije se ušlo duboko u noć, a muškarca su pronašli tek jutros iza četiri sata. Tada im, kaže, nije ništa preostalo nego da pričekaju zoru kako bi vidjeli hoće li helikopter moći pristupiti terenu ili će morati nastaviti s klasičnom akcijom spašavanja.

“Zbog tehničkIh razloga helikopter na kraju nije mogao doći te smo to raditi na spašavanju do 12:40 sati”, dodao je Kukavica.

Ukrajinac je bio iscrpljen i dehidriran te u stanju šoka kada su a našli. “Prava je sreća da je ostao živ”, naglašava.

Pomalo bizaran detalj u cijeloj priči je činjenica da Ukrajinac nije svjestan greške i težine onoga što je napravio.

“Rekao nam je da je šetao po planinama u Ukrajini u japankama, ali to Biokovo niti može primiti niti podržava”, otkrio je Kukavica pa dodao da su ovoga ljeta imali 35 posto više akcija spašavanja nego lani, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari