JEDNOGLASNA PODRŠKA

Sandra Benčić kandidatkinja Možemo! za premijerku: Istaknula je kako je Hrvatska zarobljenica jedne stranke

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

‘Zemlju 30 godina jedna stranka doživljava kao svoj feud’, izjavila je. Na konferenciji je i Tomašević najavio da planira ići po svoj drugi mandat gradonačelnika Zagreba

Sandra Benčić bit će premijerska kandidatkinja stranke Možemo! na predstojećim parlamentarnim izborima, potvrdilo je to u subotu stranka na konferenciji za novinare.

“Vijeća stranke jednoglasno je odlučilo da to bude Sandra Benčić koja je sa mnom dobila mandat da vodi stranku”, rekao je supredsjednik stranke Možemo! Tomislav Tomašević.

Po njemu je Sandra Benčić ego je najbolja kandidatkinja za premijerku uopće, ne samo najbolja kandidatkinja u stranci. Tomašević je također najavio da planira ići i po drugi mandat za gradonačelnika Zagreba.

Sandra Benčić zahvalila se na podršci te najavila detalje svog programa: “Vjerujemo da Hrvatska može bolje. Zemlja je imala svojih uspjeha, obnovljena je nakon rata, ušla je u NATO, EU i Schengen, no ni jedna Vlada nije stvorila ovu zemlju zemljom za ljude, nije osigurala kvalitetan život i nismo stvorili institucije da budu po mjeri građana. Stranka koja je najdulja na vlasti, HDZ, uspjela je uništiti povjerenje.”

Nastavila je kako je zemlja u 30 godina postala “zarobljenik jedne stranke koja doživljava zemlju, ljude i resurse kao svoj feud”.

“To moramo zaustaviti jer vrijeme curi i stvar će postati nepopravljiva. Život bez stranačke iskaznice je život bez perspektive”, navela je Benčić pa je posljedica svega toga odljev ogromnog broja ljudi iz zemlje. Dotaknula se i “zelene tranzicije”, ali da se prije svega mora krenuti od obrazovanja. Kaže da zemlji treba i reforma zdravstvenog sustava, a domove zdravlja približiti ideji Andrije Štampara, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari