VJERUJU U INSTITUCIJE

HGSS: Ogorčeni smo bezočnim napadom na Platku, vjerujemo da će institucije adekvatno sankcionirati počinitelje

Nakon mučnog incidenta u nedjelju navečer na Platku kada je skupina alkoholiziranih mladića napala i ozlijedila dvojicu članova Hrvatske gorske službe spašavanja te jednu djevojku, iz te organizacije odaslali su priopćenje za medije

Priopćenje HGSS-a prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska gorska služba spašavanja strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja te ga smatramo neprihvatljivim za naše društvo.

Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere.

Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje.

Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak.”, poručili su iz Hrvatske gorske službe spašavanja.

Podsjetimo, policija je za sada kratko potvrdila da su trojica hrvatskih državljanina napala tri osobe u dobi od 22, 44 i 49 godina. Među žrtvama napada je i jedna žena, potvrdili su, dok su im nasilnici nanijeli ozljede zbog kojih su završili u riječkom KBC-u.

Prema našim saznanjima, jedna žrtva divljačkog napada ima slomljenu ruku, na popisu ozljeda su i ozljede vratne kralježnice i potres mozga a napadnuta djevojka ima unutarnje krvarenje na plućima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari