GRAD POD VODOM

Video | HGSS spašavao obitelj s troje male djece iz vode, u Hrvatskoj Kostajnici nestvarni prizori – voda se slijeva izkuća!

Po ulicama plove čamci, Una je brza i opasna rijeka i poplavila je sve kuće. Stanovnici se ne žale, ali kažu da je to što nema nasipa, učinilo svoje

Ulice u Hrvatskoj Kostajnici potpuno su pod vodom, a naša reporterka Ivana Ivanda Rožić uživo se javila te posvjedočila da dramatično stanje još traje.

“Razgovarala sam s pripadnicima HGSS-a prije, sat vremena imali su ozbiljnu intervenciju i spašavali su obitelj s troje male djece koja je zapela u vodi. Una je ozbiljna i brza rijeka, izlila se iz korita, doslovno prešla preko kuća i poplavila ulice”, izvijestila je reporterka.

Kamere RTL Danas uživo su snimile gotovo nestvaran prizor – iz doslovno svakih vrata u mjestu sada voda izvire prema van kako voda otječe iz poplavljenog mjesta.

Umjesto automobila, na najprometnijim ulicama danas plutaju čamci. I naša reporterka gazila je po vodi do gležnja u središtu grada. “Sve žurne službe na terenu su, kao i 50 pripadnika Hrvatske vojske. Ljudi se ne žale, kažu da je vode jednostavno previše, a da je nedostatak nasipa učinio svoje”, izvijestila je naša reporterka.

Naše kamere večeras su uživo prenosile slike iz potpuno poplavljenih kuća.

Naše kamere uživo su prenosile i dramatične scene u samim kućama koje su još pod vodom. Dobro je da je razina vode, koja je dosezala i metar oko pojedinih kuća, sada počela opadati. No voda je i dalje u objektima, a štete su ogromne.

Kuća u kojoj su bile naše kamere, morat će se potpuno obnoviti, a namještaj u njoj bio je skoro nov. Kuća je postala dio velike vodene površine, sve u njoj doslovno pliva.

“Svi govore da je ono najgore to što je u šest mjeseci ovo druga poplava. Ali ne krive nikoga iz žurnih službi, oborina i vode naprosto je bilo previše”, rekla je naša reporterka hodajući po kući koja je potpuno poplavljena, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari