SIGURNOST NA 1. MJESTU

HGSS upozorava: ‘Vas ćemo sigurno izvući, ali vaši limeni ljubimci…’

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Koliko god puta oni naglašavali, i dalje ima mnogo onih koji ovakvo vrijeme koriste za odlazak u planine nespremni, s lošom opremom i nedovoljno informirani

Nakon dugo vremena diljem Hrvatske pao je snijeg, a temperature su napokon one zimske.

Dolaskom pravog temperatura ispod nule, ljudi su se odlučili za snježne radosti, ali Hrvatska gorska služba spašavanja ima sve više intervencija.

Koliko god puta oni naglašavali, i dalje ima mnogo onih koji ovakvo vrijeme koriste za odlazak u planine nespremni, s lošom opremom i nedovoljno informirani.

Kako bi sebi olakšali posao, ali i drugima pružili sigurnost, HGSS-ovci su na svojoj Facebook stranici objavili upozorenje.

“Planinari, ljubitelji prirode i snježne idile, Vas ćemo sigurno izvući, ali Vaši limeni ljubimci možda pričekaju proljeće. Imamo cijeli niz intervencija na području PP Biokovo i Dinara pa Vas molimo da malo pripazite na sebe, a u konačnici i na nas. Šalu na stranu, apeliramo da pratite vremenske prognoze, te da se u ovakvim uvjetima ne upuštate u nepotrebne rizike”, stoji u objavi koju prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari