ŽIVOTNO UGROŽENA

Valovi i do pet metara! Pacijenticu s Raba brodicom vozili hitno na Pag, bio joj je ugrožen život

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Akcija je trajala 16 minuta jer je prema Pagu isplovila u 13:20 sati, a u Lun je uplovila u 13:36 sati

Životno ugrožena pacijentica u koordiniranoj akciji hitnog medicinskog prijevoza uspješno je u subotu prevezena iz Raba u Lun na otoku Pagu, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru i visokim valovima, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Nakon poziva Hitne medicinske službe Primorsko goranske županije, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) u subotu rano popodne je pokrenula akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) životno ugrožene pacijentice, navedeno je u priopćenju.

S obzirom na izrazito nepovoljne vremenske uvjete na Kvarneru, zbog kojih nije bio moguć pomorski niti kopneni prijevoz pacijentice, MRCC Rijeka je u dogovoru sa Zavodom za hitnu medicinsku službu Zadarske županije odlučio izvršiti MEDICO akciju najkraćom i najsigurnijom pomorskom rutom prema Općoj bolnici Zadar, prijevozom s otoka Raba na otok Pag.

MEDICO prijevoz pacijentice izvršila je Lučka ispostava Rab, čiji su službenici ukrcali pacijenticu i liječničku pratnju u Rabu, odakle su spasilačkom brodicom prema Pagu isplovili u 13,20 sati.

Unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima na moru i valovima visine od dva do pet metara, pacijentica je sigurno iskrcana u mjestu Lun u 13,36 sati, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar, a time je akcija uspješno okončana, prenosi Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views1 Views