OČEKUJE SE IZVRSNA SEZONA

HIT DESTINACIJA Stranci oduševljeni! Catrina: ‘Koštalo nas je manje od 100 eura po osobi’

Turisti najčešće hvale brze letove i odličnu hranu, a njih je u Hrvatskoj trenutačno više od 83 tisuće.Najviše gostiju odmara u Istri, slijedi jug, a onda i glavni grad

Lješkarenje na suncu u Istri, a u Dubrovniku odmara više od deset tisuća gostiju. Prepuni su i zagrebački parkovi. Turistička slika nam je sve toplija.

“Možemo biti itekako zadovoljni jer znamo da je prošla godina imala najbolje rezultate u predsezoni, a ova godina je već krenula tako da smo sada na 11 posto boljim rezultatima u turističkom prometu, nego što je to bilo prošle godine”, ističe ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac za RTL Danas.hr.

Prema podacima HNB-a prihodi od stranih turista za prošlu godinu tako iznose 14,6 milijardi eura što 2023. godinu postavlja kao onu s kojom će se ubuduće uspoređivati brojke.

U Istri trenutačno boravi 21 i pol tisuća gostiju

Istraživanje grada ili kušanje istarskih delicija snažni su motivi po kojima ovaj poluotok prednjači.

“Hrana je veoma dobra, ukusna i tu smo opušteni”, “Nismo ništa planiralo, nego šećemo uokolo i gledamo što Pula ima za ponuditi”, kažu nam posjetitelji iz Njemačke.

Iako sve počinje i završava s finim zalogajima, pjesma svirača pojačava doživljaj.

“Fenomenalno, super – pravo dobro”, kaže Adnan iz Austrije.

“I dalje su fuži s tartufima omiljeno jelo svima. Žele probati lokalno, autohtono, popiti kakav aperitiv i uživati u lijepom, sunčanom vremenu”, ističe Gianluca Draguzet vlasnik restorana.

Dodatni plus su i predsezonske cijene

“Odsjele smo u apartmanu. Let i smještaj ukupno su nas koštali manje od sto eura po osobi za dvije noći. To je velika vrijednost za novac”, kaže Catrina iz Velike Britanije.

“Željeli smo doputovati automobilom, a ne letjeti avionom. Ovdje smo došli zato što volimo Hrvatsku i željeli smo lijepe praznike uz divno vrijeme”, ističe Victoria iz Njemačke.

Odličan booking, kako je najavila ministrica, obećava i lijepe brojke u sezoni.

“Najave su izuzetno dobre i ono što imamo rezultate i naših hotelijera i agencija, dakle izuzetno su zadovoljni, tako da možemo biti jako, jako optimistični”, rekla je Brnjac.

Ako sve bude po planu – na horizontu sigurno plovi turistička godina, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari