PROGNOZA VREMENA

SLIJEDI ŠOK Nakon 30 °C stiže snažna promjena vremena, DHMZ najavio i snijeg!

Kako javlja DHMZ u ponedjeljak će biti većinom sunčano te i dalje iznimno toplo za doba godine

Puhat će umjeren i jak, u gorju i olujan jugozapadnjak, na Jadranu umjereno jugo. U utorak postupno naoblačenje, osobito prema večeri mjestimična kiša i grmljavina uz pad temperature, pa će u noći na srijedu kiša u gorju prelaziti u snijeg.

Srijeda će biti osjetno hladnija te umjereno do pretežno oblačna s povremenim oborinama, u gorju i stvaranjem snježnog pokrivača. Jugozapadnjak će u unutrašnjosti okretati na sjeverni i sjeveroistočni vjetar već u utorak, a jako jugo krajem dana na buru, prvo na sjevernom dijelu, zatim u srijedu i duž ostataka obale.

RTL-ov meteorolog Sve Vorkapić izvijestio je da se danas nastavlja stabilno i neuobičajeno toplo vrijemeza doba godine. I sutra u polju vedrine, pod utjecajem anticiklone, a promjena izgledna taman neposredno pred izbore. Ujutro i prijepodne tako pretežno vedro, na moru lokalno moguće uz sumaglicu ili maglu, izgledniju u srednjoj Dalmaciji prema otvorenom moru jer će na Jadranu biti uglavnom mirno.

Na kopnu pak vjetar slab do tek ponegdje umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura slična današnjoj – u unutrašnjosti oko 10 °C, samo u gorju ponegdje malo niža, a duž obale između 16 i 18 °C. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo, češće ustvari vruće. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak i temperaturu od 30, 31 °C, ponegdje moguće čak i 32 °C, gotovo kao da je ljeto.

Prognoza za more

Na Jadranu sunčano do utorka, ali sve vjetrovitije. Potom postupno naoblačenje, u noći na srijedu lokalno obilna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Jako jugo krajem utorka okreće na buru, najprije na sjevernom dijelu, u srijedu i duž ostatka obale. Pritom će osjetno osvježiti – temperatura čak 10ak stupnjeva niža. Od četvrtka mirnije, ali ne posve stabilno – povremeno kiša ili poneki pljusak te i dalje svježe.

Prognoza za kopno

I prvog dana novog tjedna nastavlja se neuobičajena toplina na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak. Potom od utorka sve nestabilnije, kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom glavninom u noći na srijedu, a vjetar okreće na sjeverni. Manje toplo, a krajem dana osjetan pad temperature pa će na sam izborni dan biti svega 10-ak stupnjeva. Od četvrtka oborine rjeđe, tek mjestimice kiša iz zaostalih oblaka, ali ostaje svježe, ujutro i hladno, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari