HNS-ov APEL DORH-u: ‘Istražite govor mržnje na Općem saboru HSP-a AS i sakncionirajte počinitelje’

‘Umjesto da se u 21. stoljeću bavimo napretkom vlastite zemlje, bombardira nas se ekstremizmom i populizmom, što smatramo sumrakom demokracije’, proučuju iz HNS-a u priopćenju

Hrvatska narodna stranka-liberalni demokrati (HNS) priopćila je u nedjelju da oštro osuđuje govor mržnje i prijetnje izrečene na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčevića, koja je dio vladajuće koalicije, a Državno odvjetništvo poziva da istraži i sankcionira počinitelje.

“HNS oštro osuđuje govor mržnje i prijetnje koje su izrečene na jučerašnjem Općem saboru HSP-a AS, stranke koja je dio vladajuće koalicije, a na čelu s Ivanom Tepešom, potpredsjednikom Hrvatskog sabora, koji se nije ogradio od izjava vlastitog člana stranke, koji je između ostaloga sugerirao ‘Zoranu Milanoviću, Vesni Pusić i Miloradu Pupovcu da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu’“, navodi se u priopćenju za javnost.

HNS poručuje da oštro osuđuje svaki oblik govora mržnje i direktne prijetnje te poziva Državno odvjetništvo da istraži i sankcionira počinitelje.

“Za ovakvu vrstu ponašanja smatramo odgovornom i vladajuću koaliciju koja ni pod koju cijenu nije smjela dopustiti da na vlast dođu pojedinci koji prijete i siju strah ekstremističkom retorikom u hrvatskom javnom prostoru”, ističe HNS.

“Na potezu su pravosudne institucije i vladajuća koalicija, jer za govor mržnje i prijetnje u 21. stoljeću nema prostora”, poručuje HNS.

“Vladajuća garnitura obećavala je reforme i gospodarski rast, a već prvi pokazatelji dokazuju da nas vraćaju nekoliko koraka unazad. Umjesto da se u 21. stoljeću bavimo napretkom vlastite zemlje, bombardira nas se ekstremizmom i populizmom, što smatramo sumrakom demokracije”, kaže se u priopćenju u kojemu HNS ističe kako će uložiti sve svoje napore da se takva retorika zauvijek iskorijeni iz hrvatskoga društva.

HNS će i dalje biti oslonac onim građanima koji žele građansku i sekularnu državu, te da ravnopravnost, jednakost i sloboda izbora budu neosporne činjenice u hrvatskom društvu jer, poručuju, takvu Hrvatsku žele za sve njene građane i generacije koje dolaze.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari