SMIJENJENI UREDNICI DNEVNIKA! Sanja Mikleušević – Pavić i Zdravko Kleva žrtve nove „metle“ na HTV-u

Smijenjeni su Sanja Mikleušević – Pavić, Stipe Alfier, Đurica Drobac i Zdravko Kleva, a ukinuto je i vođenje Dnevnika u paru

Novoimenovana vršiteljica dužnosti rukovoditeljice Informativno – medijskog servisa HRT-a Katarina Periša Čakarun smijenila je četvero voditelja Dnevnika, izjavio je neimenovani izvor za N1.

Smijenjeni su Sanja Mikleušević – Pavić, Stipe Alfier, Đurica Drobac i Zdravko Kleva, a „metla“ je zaobišla Martu -Šimić Mrzlečki. Ukinuto je i vođenje Dnevnika u paru, pa će središnja informativna emisija HTV-a od sutra kao i nekada imati samo jednog voditelja. Uz Šimić Mrzlečki, Dnevnik će voditi Branimir Farkaš i Mirjana Posavec.

Iako je bilo govora o tome da će se vratiti i stari termin početka Dnevnika u 19.30 i trajanje od pola sata, to se (barem zasad?) neće dogoditi. Središnji Dnevnik i dalje će počinjati u 19 sati i trajati kao i dosad.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i novinarka Katarina Periša Čakarun u neformalnom druženju (foto: dalicom.eu)
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i novinarka Katarina Periša Čakarun u neformalnom druženju (foto: dalicom.eu)

Tako ćemo večeras gledati posljednji HRT-ov Dnevnik kojeg će voditi voditeljski par.

Nastavlja se tako ubrzani ritam promjena na HTV-u nakon što je novoimenovani v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić prekjučer imenovao Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije. Periša Čakarun na toj je dužnosti zamijenila razriješenu Lamiju Alečković.

Jedan od prvih Kovačićevih poteza bio je i vraćanje HRT-ova logotipa s crvenim kvadratićima.

Ubrzo što je u javnost procurila informacija o ovim promjenama, putem službenog priopćenja oglasio se i HRT.

Evo naglasaka iz priopćenja:

“Od ponedjeljka 14. ožujka središnja informativna emisija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Dnevnik doživjet će promjene. Dnevnik će ubuduće umjesto voditeljskoga para ponovno imati jednoga voditelja ili jednu voditeljicu, a od sutra će ga voditi i uređivati dugogodišnji novinari, reporteri i urednici Hrvatske radiotelevizije Mirjana Posavac, Branimir Farkaš i Marta Šimić Mrzlečki, koja tu emisiju vodi unazad godinu dana. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.”

Vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa (IMS) Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun ističe kako će glavne odlike Dnevnika biti – objektivnost, informativnost i sadržajnost.

“Političke obojenosti neće biti, usredotočit ćemo se na ljude, na njihove probleme, ali i na uspjehe”, poručila je uoči sutrašnjega prvoga Dnevnika u novome izdanju Katarina Periša Čakarun.

Određenih će preinaka u narednome razdoblju biti i u scenografiji Dnevnika, a uskoro se očekuje i potpuno novi vizualni identitet središnje televizijske informativne emisije, o čemu će novo programsko vodstvo pravodobno obavijestiti javnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari