NASTAVAK PRAVNE BITKE

Hoće li se turbofolk koncert u Puli ipak održati? ‘Ne bih prejudicirao odluku suda’

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Agencija Hiljadarka, to jest, društvo Cimar production, koje je organiziralo taj koncert u Puli, podnijelo je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj se nastup trebao održati

Unatoč tomu što je pulski gradonačelnik Filip Zoričić zabranio koncert narodnjačke glazbe u svom gradu, nije poznato hoće li se on ipak održati u Domu sportova, 25. ožujka.

Na završenom ročištu Trgovačkog suda u Pazinu odvjetnik organizatora nesuđenog koncerta kao i Pula Sporta iznijeli su svvoje argumente, a odluka održavanju koncerta očekuje početkom slijedećeg tjedna, piše Glas Istre.

Agencija Hiljadarka, to jest, društvo Cimar production, koje je organiziralo taj koncert u Puli, podnijelo je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog poduzeća Pula Sport, vlasnika i upravitelja dvorane u kojoj se nastup trebao održati.

“Imali smo ugovor i želimo da se taj ugovor ispuni. Dajte nam prostor zato što sdmo ga ugovorili, a ugovorne obveze se trebaju poštivati”, rekao je odvjetnik Srđan Šimić zastupajući Hiljadarku.

Na tvrdnju o tome da prostor nije plaćen na vrijeme Šimić je istaknuo: “Ako se plati i naknadno ugovor se održava na snazi. Bilo je prodano po mojem saznanju 2900 karata, za kapacitet od dvije do dvije i pol tisuće ljudi. Ono što ja znam je da ta dvorana ima 2000 samo sjedećih mjesta plus parter, objektivno bi tu stajalo oko pet tisuća ljudi bez problema”.

Zasad nije poznato kolika bi šteta mogla nastati ako se koncert ne održi.

“Postavit ćemo određeni financijski iznos i onda krenuti u financijsko vještačenje i znat će se točan iznos. Ova tužba će se preinačiti u tužbu za naknadu štete”, rekao je Šimić.

“Trgovačko društvo Pula Sport je gospodarski subjekt. Od njih se očekuje veća količina pažnje kada postupaju u svim sferama. Nije to starija gospođa od 80 godina kojoj možete nešto uvaliti. Nisu smjeli sklopiti ugovore i onda se praviti, aha, to nam je jako bitno”, objasnio je Šimić.

Krešimir Škarica, opunomoćenik Pula Sporta ističe kako su upravitelji dvorane dovedeni u zabludu. Prvi ugovor sklopljen je, ističe Škarica, jer se dao rok da se uplati akontacija s kojom se kasnilo i da se transparentno dostave svi podaci o liku i djelu svih izvođača.

“Čuli ste dio argumentacije. Skloniji sam da se pravna bitka radije vodi unutar sudnice negoli putem medija. Razumijem interes za ovja predmet i smatram da će sud donijeti meritornu odluku na temelju argumentacije koja će po mom mišljenju biti na našoj strani. Ne bih prejudicirao nikakvu odluku suda. Držimo da smo sve detaljno obrazložili tim više što postoje te četiri kumulativne pretpostavke od kojih nije dokazana niti jedna. Radi se o čistom pseudopritisku vezanom uz anticipiranje odluke u konačnoj stvari”, rekao je Škarica, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari