NA DOČEKU CJEPIVA

Hoće li se uvoditi COVID potvrde za djecu? Capakova zamjenica: ‘Bilo bi to dobro’

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Prvom je dozom cijepljeno oko 6400 djece između 12 i 14 godina, što je oko 5,18 posto te dobne skupine

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin bila je na primanju novih doza cjepiva protiv COVID među kojima je stiglo i ono za djecu od 5 do 11 godina, pišu RTL Vijesti. 

Govorila je kako se radi o dopremi pod uobičajenom procedurom, a po pitanju cjepiva za djecu tvrdi da se prema informacijama iz županijskih zavoda, čini kako će svi organizirati cijepljenje kroz pedijatrijske ambulante, školsku i obiteljsku medicinu.

“Tamo gdje bude veći interes organizirat će se cijepljenje i na punktovima”, dodaje. Pojasnila je i kako se booster doza ne odnosi na djecu, ali ona djeca koja su imunokompromitirana mogu ju primiti, mjesec dana nakon prve dvije doze.

VIDEO DANA:

Osvrnula se potom i na COVID potvrde za djecu pa navela kako to treba razmotriti s AKD-om, ali smatra da bi bilo dobro kada bi se moglo ići na potvrde.

Što se tiče interesa za cijepljenje djece tvrdi kako se roditelji raspituju, posebice oni koji su cijepili djecu stariju od 12 i koji su se i sami cijepili. Interes, kaže, postoji i kod onih čija su djeca kronično bolesna.

U konačnici, otkrila je i kako je prvom dozom cijepljeno oko 6400 djece između 12 i 14 godina, što je oko 5,18 posto te dobne skupine. Cijepljeno je i 55.000 mladih od 15 do 19 godina, zaključuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari