PROCURILA SNIMKA

Horor u domu za djecu! Odgajateljica vrištala: ‘Ti si glupan, jeem ti mater, onu kuvu’

Za slučaj se saznalo sasvim slučajno, zahvaljujući roditeljima djece koja su smještena u domu.

Portal Telegram objavio je zastrašujuću priču o jednom hrvatskom domu za djecu. Naime, portal je u posjedu snimke iz koje se može zaključiti da su djeca tamo maltretirana i brutalno zlostavljana.

Ridanje, jecanje i nepodnošljiv plač djece povremeno nadjačava glas odgojiteljice. Viče, histerizira, gotovo urla: ”manijače glupi”, ”krava si glupa, zajebavaš”, ”ti si glupan, jebem ti mater, onu kurvu’’, ”marš van”, ”dobit ćeš po pički”, ”začepi gubicu’’. U jednom trenutku čuje se udarac, a jedno od djece počinje još jače plakati.

Osnivač doma je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Za ovaj užas saznalo se zapravo sasvim slučajno, zahvaljujući roditeljima djece koja su smještena u domu. Majka te djece i njihov otac žive u ne baš sređenoj izvanbračnoj zajednici.

Njih su dvoje 12. lipnja nazvali fiksni broj doma kako bi se raspitali o svoje dvoje djece koja su ondje smještena. Vrlo vjerojatno netko od djece podigao je slušalicu pa, kad se veza uspostavila, majka i otac začuli su užasni dječji plač, a potom i histerične ispade odgojiteljice. Majka je bila pribrana pa je svojim mobitelom počela snimati ono što se čulo iz slušalice mobitela njenog nevjenčanog supruga, koji je tog prijepodneva nazvao dom.

“Užasno me uznemirilo ono što sam čuo”, kaže za Telegram otac djece.

“Krici djece i ono što im govori odgajateljica stalno mi odzvanjaju u ušima. Ne mogu spavati, stalno mislim o tome, u kakvom su užasu moja djeca. Mada njihova majka i ja nemamo najskladniji odnos i mada je dolazilo do prepirki i razmirica, djeca nikada nisu proživljava užas u kakav su sada gurnuta”, opisao je.

U razgovoru za Telegram otac kaže kako je prilikom jedne od posjeta djeci, uočio modrice na sinovljevu zapešću. Uvjeren je kako je dijete staro nepune tri godine bilo vezano. Potvrdu toga nalazi na snimci. U jednom trenutku jasno se čuje kada odgajateljica, koja se na iznimno vulgaran način obraća djeci predškolske dobi, kaže: ”Tko bude nenormalan, ide odmah u krevet!’’.

Ravnatelj odbacuje mogućnost da se djecu kažnjava

Roditelji su 30. lipnja osječkoj policiji podnijeli prijavu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava. Ravnatelj doma i njegove suradnice u razgovoru za Telegram odbacuju mogućnost da se djecu u njihovoj ustanovi fizički kažnjava, ili da ih se veže za krevet. Priznao je da su prema jednoj odgajateljici poduzete sankcije, ali nije htio reći što to konkretno znači. Iz odgovora nadležnog Ministarstva doznaje se da je ravnatelj odgajateljici izdao tek pisano upozorenje.

Otac dvoje maloljetne djece koja se nalaze u domu kaže kako je užasnu snimku dječjeg plača i brutalnog, vulgarnog postupanja odgajateljice, stavio na svoj Facebook profil te da su ga iz doma molili da je makne i da će mu nakon toga vratiti djecu. ”Maknuo sam snimku s Facebooka, no djecu mi nisu vratili”, kaže za Telegram.

Iz nadležnog Ministarstva u odgovoru na Telegramov upit kazali su kako će “inspekcija poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti”. Pojašnjavajući što to konkretno znači, napisali su nam kako će “utvrđene činjenice dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu i nadležnoj Komori, te narediti poduzimanje daljnjih radnji prema navedenoj djelatnici, a u svrhu zaštite prava i dobrobiti smještene djece kao najranjivije skupine korisnika u sustavu socijalne skrbi”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari