NA IZDRŽAVANJU KAZNE

Video | Horvatinčić u zatvoru: ”Nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja sam toj djeci dao 400 tisuća kuna”

Foto: RTL/Printscreen

Tomislav Horvatinčić, pravomoćno osuđeni poduzetnik  javio se u srijedu oko 21,30 sati u Centar za dijagnostiku zatvora u Remetincu radi izdržavanja zatvorske kazne od četiri godine i 10 mjeseci.

Nakon što mu je zbog zdravstvenog stanja više puta odgađan odlazak na odsluženje kazne nakon što je pravomoćno osuđen za pomorsku nesreću u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, danas se konačno morao javiti na odsluženje kazne, pišu Vijesti.hr

“U ovih 10 godina nijedan dan, nijedna rasprava nije odgođena zbog mene. Imao sam teške bolesti. Ja sam ispoštovao zakonsku proceduru, bit ću dobar zatvorenik, nadam se da ću se izliječiti do prosinca.Jesam li ja ubio namjerno to dvoje ljudi? Da vidimo tko je najinteligentniji za odgovor.

Ovo se nije dogodilo u zadnjih 100 godina. Da je bio nehaj, bila bi manja kazna. Vi ste svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio. Morao sam doći ovako kasno jer sam morao popiti lijekove, povraćao bih cijelu noć, ja nemam želudac, pola tijela nemam. Imam jaku podršku obitelji i izdržat ću to”, rekao je između ostalog Horvatinčić prije odlaska u zatvor.

“Ova nesreća se mogla svakome dogoditi. Ja žalim zbog nje. Djeci nikakav novac ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu”, rekao je, na što je netko od okupljenih dobacio: “Eura”.

Horvatinčić je dodao da je “dobio tisuće mailova podrške”. Rekao je i kako je morao kasno doći do Remetinca, jer je morao popiti terapiju i da bi bez nje povraćao cijelu noć. “Lako je robijati, ako se u glavi namjesti da ste krivi i da ste dobili pravičnu kaznu”, rekao je Horvatinčić, pa još jednom iznio niz kritika na medijsko praćenje njegovog slučaja. “Ali, ja vas sve volim i poštujem”, rekao je novinarima, nakon čega se uputio u Remetinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari