COVID POTPORE

Vlada dogovorila: Potpore će dobiti tvrtke s barem 70 posto cijepljenih radnika

Patrik Maček/Pixsell

Predstavnici vlade jučer su ponovno razgovarali sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, o vezivanju mjera za očuvanje radnih mjesta s cijepljenjem.

Dogovoreno je da bi taj prag trebao biti 70 posto cijepljenih u tvrtki. Predstavnici tvrtki su rekli da će to relativno jednostavno dosegnuti, pišu Vijesti.hr

“Došli smo do toga da bi taj kvalifakcijski prag, da ga tako nazovem, trebao biti 70 posto cijepljenih. U jednoj takvoj tvrtki, čiji su predstavnici danas bili na sastanku, i koja dolazi iz ugroženog sektora rekli su da će oni to relativno jednostavno dosegnuti”, rekao je nakon sastanka glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

“Složili smo se u mnogočemu. Ove mjere su nesvrhovite jer se odnosi na svega 110.000 radnika koje primaju potpore. Ako je njih 40 posto cijepljeno, ostaje 60.000 ljudi, a mi moramo cijepiti još dva milijuna ljudi. Nužno je obuhvatiti tijelu populaciju. Otvoreno se razgovaralo i o obaveznom cijepljenju, i to postoji u Ustavu. Svi sudionici smo zagovornici nekakvih obaveznih mjera. Čini nam se da nećemo moći izbjeći obavezno cijepljenje”, rekao je Vilim Ribić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari