ČEKAJU U ŠIBENIKU

HOS-ovcima zabranjen ulazak u Knin: ‘Nismo nikome smetali, ovo je užasno’; Oglasila se i policija

Foto: Dugopolje.org

Čude se što se događa, zašto ne smiju u Knin, pokušavaju zaobići policiju

Na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja 20 članova Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban zabranjen je ulaz u Knin. Policijska vozila prepratila su ih u Šibenik.

Marko Skejo i pripadnici HOS-a s policajcima su vodili dugačku raspravu. Čude se što se događa, zašto ne smiju u Knin, pokušavaju zaobići policiju.

Skejo je izrazio zbunjenost situacijom u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

“Kao udruga smo dobili pozivnicu za sudjelovanje u protokolu od Ministarstva hrvatskih branitelja, a ja kao zapovjednik 114. brigade Hrvatske osobno od premijera Andreja Plenkovića. I evo me sada u marici”, kazao je pukovnik u miru Marko Skejo.

“Niti smo vikali, niti pozdravljali, niti smetali ikome… Užasno se osjećamo.”

“Ne zna ni policija što će s nama, ni za koji prekršaj će nas prozvati. Evo su nas doveli u Šibenik, ispred policijske postaje i sad čekamo”, rekao je.

U tijeku kriminalističko istraživanje

O svemu se oglasila i šibensko-kninska policija:

“U 7,58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje.”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari