PRVA SUBOTA U MJESECU

Galerija | Molitelji i danas na trgovima hrvatskih gradova. Prosvjednice im poručile: “Ja o sebi odlučujem!”

Molitelji su danas, kao i svake prve subote u mjesecu unatrag pola godine, klečali na trgovima hrvatskih gradova. Nisu izostali ni prosvjednici protiv takve ‘uzurpacije javnog prostora’ ali i svjetonazorskih ideja koje molitelji podupiru

Podsjetimo, muškarci koji mole krunicu mole “za domovinu, da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu”.

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Prosvjedu protiv molitelja na glavnom zagrebačkom trgu pridružio se i član Predsjedništva SDP-a Predrag Fred Matić. Prosvjednici protiv molitelja nosili su transparente s natpisima ‘Ja o sebi odlučujem!’, ‘Dok nismo svi slobodni nitko od nas nije’, Nedostupan pobačaj = smrt žena”.

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Molitelji su klečali i u Šibeniku ispred zgrade Gradske uprave

Već više mjeseci, svake prve subote u mjesecu, na trgu ispred zgrade gradske uprave održava se zajednicka molitva krunice. Molitelja je par desetaka, a donesu i kip Blažene djevice Marije.

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari