BRAVO, STJEPANE!

Hrabri policajac spasio ženu od roja stršljena: ‘Tješio sam je da će preživjeti’

Izvor: Stjepan Čošić

Stjepan nije dvojio ni sekunde i kroz gusto raslinje probio se do trkačice pazeći da i njega ne napadne roj

Policijski službenik Policijske postaje Vukovar i dugogodišnji ultramaratonac, Stjepan Čošić, na svojoj jubilarnoj 200. utrci spasio je život 25-godišnjoj sunatjecateljici iz Slavonskog Broda.

Policijskom službeniku Stjepanu trail utrke koje uključuju hodanje, planinarenje i trčanje po različitim prirodnim terenima po označenim stazama, same su po sebi avantura, no nije ni slutio kakav će ga izazov snaći u subotu, 19. rujna, kada je, zajedno s još 26 natjecatelja, među kojima i šest žena, trčao na trail ultramaratonu “Dilj trail-46 km”.

Na toj utrci svaki natjecatelj mora imati prvu pomoć, mobitel i vodu. Na startnom broju koji nose na prsima imali su i SOS broj u slučaju ozljede ili da se izgube. U sve je bio uključen i HGSS.

Na otprilike 23. kilometru utrke, Stjepan je čuo vrisak i poziv u pomoć trkačice na stazi ispred njega.

“U prvi tren sam pomislio da se ozlijedila, vjerojatno izvrnula zglob ili nešto slično. Kada sam pritrčao bliže rekla je da su ju izboli stršljeni. Tada sam i sam vidio roj stršljena iznad i oko nje”, rekao je Stjepan.

Stjepan nije dvojio ni sekunde i kroz gusto raslinje probio se do trkačice pazeći da i njega ne napadne roj.

“Odmaknuo sam je od roja stršljena i ona je iz svoje kutije prve pomoći izvadila dvije injekcije. Inače radi kao medicinska sestra. Rekla je da joj otiče jezik i da joj ruke trnu te me zamolila da joj ja dam injekciju u venu. Nikada u životu nisam nikome dao nikakvu injekciju, a kamoli u ovakvoj stresnoj situaciji i još u venu. Dao sam joj jednu injekciju, potom je izvadila još jednu te sam joj i drugu dao. Plakala je. Tješio sam je da će preživjeti i da će sve biti dobro”, kazao je Stjepan.

Zadobila je 30 uboda stršljena

Pozvao je SOS te dozvao i ostale trkače koji su bili iza njih. Nastavio je trčati, a unesrećenu trkačicu ostavio na brizi trojici trkača do dolaska motocikliste koji ju je odvezao do kola hitne pomoći.

“Za sebe ne mislim da sam heroj, već da sam postupio kao što bi postupila i velika većina trkača. Igrom slučaja ili sudbine, desilo se da baš ja budem taj koji će biti najbliži izbodenoj trkačici i koji će prvi doći do nje. Trkačici je pružena pomoć i sve je dobro završilo“, zaključio je Stjepan.

Trkačica je zadobila 30 uboda, a jedan je trkač iz Preloga zbog uboda zadržan u bolnici. Stjepan je utrku završio na 3. mjestu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari