NA PRIVATNOM PARKINGU

OBRAT U AFERI JANAF: U automobilu kojim se služio Kovačević pronađeno 7,5 milijuna kuna!

Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL

Gotovo milijun eura koji su pronađeni u automobilu kojim se navodno služio Dragan Kovačević mogli bi biti dokaz velikog nesrazmjera između prijavljene i stvarne imovine, ali i otvoriti pitanja o mogućim drugim sumnjivim poslovima

Tijekom dana je u javnosti doznalo kako je policija u Samoboru pronašla automobil pun novca koji se povezuje s nedavno uhićenim šefom Janafa, Draganom Kovačevićem24sata od dobro obaviještenih izvora doznaje kako se radi o automobilu kojim se koristio Kovačević, a koji je otkriven na jednom privatnom parkiralištu, U njemu je pronađeno gotovo milijun eura u različitim valutama. Kovačević, inače, u imovinskoj kartici nije naveo nikakvu ušteđevinu.

Istražitelji su navodno pregledali pronađeni novac te utvrdili da među njim nije 1,96 milijuna kuna koje je poduzetnik Željko Petek predao Kovačeviću u njegovom klubu u Slovenskoj 9 na Martinje prošle godine. Taj je novac, navodno, poslužio Peteku da njegova tvrtka dobije 40 milijuna kuna vrijedne poslove od Janafa.

Kovačević je u svojoj imovinskoj kartici prijavio tri stana, ali među njima ne i suprugin, kao niti onaj u Ban centru kojim se koristio iako nije glasio na njegovo ime. Osim toga, nije prijavio niti jedan automobil, a njegova dva službena vozila su vraćena tvrtci nakon njegova uhićenja, što znači da je auto pronađen u Samoboru neki treći za kojeg se dosad nije znalo. Policija je do njega došla prateći tragove dobivene pretresom svih navedenih nekretnina. Navodno je Kovačević rekao prijatelju da ondje parkira taj automobil.

Prijatelji i poslovni partneri

Automobil je bio parkiran u blizini dviju vila u kojima žive poslovni partneri Dean Šparavec i Dragan Čolić. Susjedi su potvrdili da ih je policija posjetila, a sam Šparavec nije imao komentara: “Navedeni pretres nije izvršen u mojoj kući na adresi, a nemam komentar na upit o izuzimanju novca”, poručio je Šparavec, odgovorivši na sva daljnja pitanja s “nemam komentara”.

Još potencijalnih mutnih poslova?

Kovačevićev odvjetnik Ivo Farčić nije komentirao pronalazak novca koji se povezuje s njegovim klijentom. No, taj je novac bio karika koja je istražiteljima nedostajala u istrazi. Kovačević je bio oprezan, a dan prije uhićenja je dobio dojavu što mu se sprema. Pronalazak novca dokazuje ogroman nesrazmjer u imovini, ali i otvara pitanja o mogućim drugim sumnjivim poslovima.

Njega je Vlada smijenila, a Nadzorni odbor Janafa je do izbora novog predsjednika uprave izabrao HDZ-ovca Stjepana Adanića. On bi trebao napraviti dubinsku analizu i pregledati sve eventualno sporne ugovore koje je Kovačević potpisivao u svom dugogodišnjem mandatu.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari